Miroslav Pomajdík Iné športy

Spišiačky zažili volejbalový nervák: O postupujúcom do bojov o 5. miesto rozhodol až zlatý set

Novoveské volejbalistky cestovali na svoj druhý zápas v boji o 5. až 8. miesto na palubovku Paneurópy Bratislava. Prvý sériový zápas sa skončil jednoznačným víťazstvom Spišiačiek, ktorým stačilo vyhrať v druhom zápase iba dva sety. Ak by sa im to nepodarilo, tak by sa rozhodlo v tzv. zlatom sete.

Ilustračný obrázok k článku Spišiačky zažili volejbalový nervák: O postupujúcom do bojov o 5. miesto rozhodol až zlatý set
Zdroj: Dnes24.sk

Prvý a druhý set skončil víťazstvom domácich hráčiek. V treťom sete sa hral vyrovnaný volejbal, no koncovku zvládli lepšie Spišiačky, no posledný set vyhralo taktiež družstvo Paneurópy. Rozhodnúť sa muselo v tzv. zlatom sete, ktorý sa hrá do 15 bodov.

Obidve družstvá húževnato bojovali o každú loptu a prejavovali veľkú túžbu po víťazstve. Spišiačky vyhrávali 5:0, no vedenie rýchlo stratili a bolo vyrovnané. Do posledných sekúnd to bol nervák, ako sa patrí. Za stavu 14:14 podávala Zaťková, ktorá vybojovala pre Spišskú Novú Ves prvý mečbal a stav bol 14:15. Krásnym podaním nakoniec Zaťková rozhodla zápas a Spišiačky tak postúpili do boja o 5.miesto, kde a stretnú s Kežmarkom.

Prvý zápas spišského derby Spišská Nová Ves vs. Kežmarok je na programe v sobotu 5.4.2014 o 18.00 h v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi.

VŠK Paneurópa – VK Spišská Nová Ves 3:1 (23, 18, –24, 15) – Zlatý set 14:16

107 min, rozhodovali: Schimpl, Gerboc, 50 divákov

Paneurópa: Halmová 3, Behúnová 12, Bognárová 13, Marjenková 12, Kručovská 18, Srncová 6, libero Plavčanová (Nagyová 0, Golitková 0). Trénerka: M. Cibulová.

Spišská Nová Ves: Nováková 0, Povrazníková 13, Zaťková 6, Yordanska 18, Kwasowska 17, Olejníková 6, libero Jagodzinska (Zeleňáková 0, Mikušová 0). Tréner: O. Spišák.

„V porovnaní s predchádzajúcim zápasom sme dnes podali oveľa lepší výkon. V každom sete sme mali horšie začiatky, ale postupne sme sa zlepšovali. Boli sme lepší v každej hernej činnosti a hlavne sme dobre bránili na sieti, v poli a vychádzal nám aj protiútok. Zlatý set sme tiež začali zle, ale postupne sme sa dostali do vedenia, bohužiaľ sme znova neudržali koncentráciu a vyhoreli sme pre vlastné chyby, hlavne na prihrávke a útoku z ťažkých situácií. Bolo to trocha aj o šťastí, ale stále doplácame na tie isté zbytočné chyby,“ povedala trénerka Paneurópy Michaela Cibulová.

„Vedeli sme, že Paneurópa to po prvom zápase nevzdá. Domáce hráčky hrali veľmi odvážne v každej hernej činnosti, maximálne riziko na servise, tvrdé údery a nevedeli sme sa s tým vysporiadať. Naše smečiarky sa nevedeli presadiť cez veľmi dobre postavený dvojblok. Skúšali sme to po čiare, skúšali sme to diagonálne, ale nešlo to. Nemali sme šancu to ustáť. Ako nám však celý zápas nešiel servis, tak v zlatom sete nám najmä v začiatku išiel. Potom sme sa však začali báť o výsledok, dostali sme sa do postavenia, kde sme útočili so slabšou blokárkou, jednou smečiarkou Kwasowskou, ktorá je rodená nahrávačka a bolo to cítiť. Nakoniec sme to so šťastím vyhrali a gratulujem mojim dievčatám,“ skonštatoval tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM