Miroslav Pomajdík Basketbal

Spišiačky hostili basketbalistky Šopronu: O výsledku rozhodli už úvodné minúty

V nedeľu nastúpili naše basketbalistky na domácej pôde na zápas 3.kola s družstvom zo Šopronu. Prvý kôš zaznamenali Spišiačky, no to bolo na dlhé minúty tak akurát všetko. Iniciatívu prebrali hráčky hostí, ktoré onedlho viedli o 12 bodov, čo bolo spôsobené aj katastrofálnou streľbou domácich hráčok.

Ilustračný obrázok k článku Spišiačky hostili basketbalistky Šopronu: O výsledku rozhodli už úvodné minúty
Zdroj: Webnoviny.sk

Po začiatočnej nemohúcnosti však Spišiačky začali konečne premieňať šance a aj vďaka veľkej bojovnosti Palušnej, ktorá zaznamenala 16 bodov, sa začali doťahovať na súperky. Od tejto fázy zápasu sa domáce vyrovnali hráčkam Šoprone vo všetkých ukazovateľoch. Dalo by sa konštatovať, že herne mali aj mierne na vrch.

Po konci 1. polčasu bol stav 27:35 v neprospech Spišskej Novej Vsi. Približne 400 divákov videlo aj skvelú obranu na oboch stranách. V druhej polovici zápasu predviedli Spišiačky obetavý výkon, dokonca sa dostali ku svojim súperkám na rozdiel jedného bodu. Záver však aj vďaka strate troch útočných lôpt domácich, dotiahol už Šopron do víťazného konca.

Trénera Spišskej Novej Vsi Dávida Demečka mrzí hlavne začiatok zápasu, ktorý výraznou mierou prispel k porážke jeho družstva. „Nemôžeme si dovoliť proti tak kvalitným súperom zaspať začiatky. Všetko je to o sebavedomí báb. Tie sa Šopronu v úvode nepochopiteľne zľakli a razom sme prehrávali 2 – 14. Potom sme zlepšili defenzívu, vyrovnali hru a myslím si, že sme boli hostkám viac ako vyrovnaným súperom. Škoda tento zápas sme mali vyhrať. Na Šopron sme určite mali.“

Pre trénera Sopronu Igora Poleneka to bol prvý zápas na lavičke tohto družstva a výhra jeho zverenkýň ho veľmi potešila. Stihol pochváliť aj domáce, ktoré ho milo prekvapili svojou hrou a prejavom. „Nakoniec odchádzame ako víťazi, no urobili sme aj chyby o ktorých sa musím s dievčatami porozprávať. Sme len na začiatku sezóny, čaká nás ešte cca 50 zápasov. Tento však mal solídnu úroveň,“ uzavrel Polenek.

Pivotka Palušná sa na tento zápas veľmi tešila: „Som zdravá, plná chuti do basketbalu a to sa odráža aj na mojom výkone. Sme však tím a dnes sme zahrali veľmi dobre. Veľká škoda, že sa to neprejavilo na skóre. Ani v tom prekliatom úvode sme nehrali zle, len nám to tam nie a nie spadnúť. Potom sa to ťažko doťahovalo, no dokázali sme to. V závere nám chýbalo šťastie. Bol to kvalitný zápas v ktorom dominovali obrany. Nevadí , ideme ďalej, dnes sme si dokázali, že máme aj na tých najkvalitnejších súperov.“

3. kolo Stredoeurópskej ligy:

Spišská Nová Ves: Šopron: 52 : 62 (8: 18, 27 : 35, 40 : 48)

ŠKBD RÜCON:, Palušná 16, Whitcombová 15 Holmqvistová 7, Slimáková 4, O´Rourke 4, B ( Surkusová 4, Beňušková 2, Mackulínová 0, Reháková 0) Tréner: D. Demečko.

Euroleasing Šopron: : Fegyvernekyová 15, Krnjičová 14, Zsovarová 8, Weningerová 0, Licskaiová 0( Simonová 9, Tetemondová 9, Hawkinsová 4, Stankovičová 3) Tréner : I. Polenek

TH: 28/20– 16/13
Fauly: 17 : 22.
Trojky: 2 : 3
Rozhodovali: Brziak, Lukáč, Kovalčík
Diváci : 400.
Štvrtiny: 8 : 18,19 : 17, 13: 13, 12 : 14

Zdroj: Spišská24/ŠKBD Rücon Spišská Nová Ves

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM