JAB Futbal

Spiš zažije naozaj zaujímavý futbal: Predvedú sa známe mená aj riaditeľ nemocnice!

Hráči majstra Slovenska z mužstva AS Trenčín a osobnosti slovenského hokeja pomôžu detskému oddeleniu. Mená ako Bartečko, Škovira, Vaic, Godla či Jánošík si zahrajú benefičný futbalový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Spiš zažije naozaj zaujímavý futbal: Predvedú sa známe mená aj riaditeľ nemocnice!
Zdroj: TASR

Zahrať si, pobaviť sa a podporiť správnu vec prídu do Levoče hviezdy slovenského futbalu a hokeja. Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, v spolupráci s Mestom Levoča a futbalovým mužstvom AS Trenčín, zorganizovala benefičný futbalový zápas, ktorý sa uskutoční v nedeľu 14. júna 2015 o 14:30 hod v mestskej športovej hale Levoča.

Známe mená

V tíme majstrov Slovenskej republiky 2014/2015 a víťazov Slovenského pohára 2014/2015 si zahrajú brankár Igor Šemrinec, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Lukáš Skovajsa a Dávid Guba. V tíme hokejistov sa zahrajú Ľuboš Bartečko, Miroslav Šimonovič, Jaroslav Obšut, Martin Kuľha, Miroslav Škovira, Ľubomír Vaic, Marek Zagrapan, Denis Godla, Adam Jánošík a Dušan Brincko.

Výťažok z tohto podujatia bude použitý na spolufinancovanie pri tvorbe nadštandardných izieb detského oddelenia. V zápase si zmerajú sily zamestnanci Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča na čele s riaditeľom nemocnice a Fortuna-ligovým futbalovým rozhodcom Miroslavom Jaškom posilnený o Mareka Janečku, rodáka z Levoče a známeho futbalového hráča, proti osobnostiam slovenského futbalu a hokeja.

Ušľachtilý cieľ

Okrem futbalu si bude možné vydražiť dres hviezd, prebehne autogramiáda, budú sa rozdávať darčeky. „Sme radi, že sa k tejto už každoročnej benefičnej akcii pridali zamestnanci nemocnice, Mesta Levoča a tiež nás veľmi teší účasť výborných futbalistov a hokejistov, ktorí nielen reprezentujú naše obce, mestá, krajinu, ale ukázali opäť veľké srdce a prídu podporiť detské oddelenie v Levoči,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška.

„Cieľom vybudovania celkom nových moderných nadštandardných izieb bude zabezpečenie vyššej kvality a komfortu pre pacientov tohto regiónu. Možnosťou využitia nových izieb budú môcť s našimi najmenšími pacientmi ostať aj rodinní príslušníci,“ vysvetlil riaditeľ s tým, že by zároveň došlo aj k výmene podlahových krytín, dverí, vybudovania nových sociálnych zariadení a zakúpeniu nového nábytku.

Nové prístroje z prostriedkov benefičných podujatí

Za minulé roky sa v rámci benefičných podujatí vyzbieralo viac ako 2400 eur, z ktorých bol výťažok použitý na kúpu moderného neurologického prístroja, ktorý pomáha v liečbe ochorení a bolestí chrbtice. Prístroj v hodnote 8 tisíc dolárov už rok slúži pacientom levočskej nemocnice, ako jeden z mála svojho druhu na Slovensku.

V minulom roku sa zakúpil profesionálny ultrazvukový inhalátor Omron a inhalačný prístroj s UltraAIR technológiou, ktoré pomôžu detským pacientom pri liečbe akútnych, ale aj chronických ochorení dýchacích orgánov, hlavne subglotických laryngitíd, laryngotracheitíd, bronchopneumónií či bronchiálnej astmy.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM