JAB Kultúra

Špeciálne pásmo, ktoré vám zaručene navodí vianočnú atmosféru: Pozrite, čo sa chystá!

Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia a k najkrajším sviatkom v roku zaručene patria aj vianočné koledy. Pásmo vianočných zvykov a obyčajov pod názvom Z ďaleka my ideme pripravilo Spišské osvetové stredisko v spolupráci s mestom Krompachy.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálne pásmo, ktoré vám zaručene navodí vianočnú atmosféru: Pozrite, čo sa chystá!
Zdroj: TASR

Ako nás informovala Alena Jurečková zo Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi v spolupráci s mestom Krompachy organizujú budúcu sobotu v kultúrnom dome v Krompachoch o 14.00 hod. pásmo vianočných zvykov a obyčajov pod názvom „Z ďaleka my ideme.“„V pred­vianočnom zhone možno dobre padne prísť si pozrieť a vypočuť koledy a pokochať sa v zvykoch a obyčajoch našich starých mám, ktoré sa robia iba na Viľiju – štedrý večer,“ myslí si Jurečková.

Podľa jej slov sa v pripravovanom programe dozviete, čo nesmie chýbať na štedrovečernom stole, aby sme si zabezpečili počas celého roka šťastie a pevné zdravie, ako aj prečo sa lokša je iba na štedrý večer. ,,Hostia si môžu vypočuť množstvo prekrásnych kolied, ktoré v minulosti boli samozrejmosťou v každej dedine a nebudú chýbať ani Jasličkari zo Závadky" doplnila Jurečková.V tomto programe sa predstavia folklórne skupiny z Kluknavy, Margecian, Olcnavy, Letanoviec, Závadky, Vojkoviec a Sloviniek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM