JAB Rôzne

Song, ktorý treba vidieť: Vznikol chytľavý letný hit v spišskom nárečí, VIDEO

Spišiaci opäť ukazujú svoju kreativitu. Mladá kapela z Nemešian nahrala chytľavú pesničku. A to v spišskom nárečí. Pozrite si video.

Ilustračný obrázok k článku Song, ktorý treba vidieť: Vznikol chytľavý letný hit v spišskom nárečí, VIDEO
Zdroj: Veronika Jenčová

Hudobná skupina Ronix vznikla pred piatimi rokmi, keď ju založili vtedy len dvaja 15-roční chlapci plní energie so snahou vytvoriť niečo nové, čo bude prinášať ľuďom radosť. Neostalo len pri snoch a chlapci si zavolali na pomoc speváčku Dominiku a gitaristu Daniela.

Kapela pochádza z neďalekých Nemešian. Ako nám prezradil jej manažér a gitarista v jednom Daniel Gaduš, skupina sa zameriava na svadby, plesy či zábavy, no keďže sa venujú aj vlastnej tvorbe, v poslednom čase sa rozbiehajú už aj koncerty.

„Pesnička Borovička a rum je náš druhý videoklip. Prvým bola pesnička Banány, tento klip bol však veľmi nízkorozpočtový a brali sme to skôr ako niečo nové. Pre pieseň Borovička a rum sme už volili miesto, tanečníkov z folklórneho súboru Čačina aj Ľudovú hudbu – Kurillovci,“ prezradil.

Na spoluprácu si prizvali folklórny súbor z nášho mesta. „S Čačinou máme veľmi dobré vzťahy, poznáme sa z čepení na svadbách, takže sme našu prácu vlastne spojili,“ prezradil Gaduš. Podľa jeho slov skupina plánuje natočiť aj ďalšie piesne, ktoré už nebudú o alkohole, no ich námety prezradil ešte zatiaľ nechcel.

Pri natáčaní však zažili aj kuriózne, ba priam nebezpečné zážitky. „Keď chlapci z Čačiny prehadzovali svojho kamaráta cez plot, hodili ho tak, že mu až vyrazilo dych,“ povedal Gaduš s tým, že všetko nakoniec dobre dopadlo.

Pesnička Borovička a rum ma momentálne za tri dni dní takmer 17 000 zhliadnutí. Song si môžete pozrieť v našej galérii. Ako sa vám páči? Vyjadrite sa v našej ankete.

Chytľavý hit v podaní kapely zo Spiša
1
Galéria
FS Čačina vo videoklipe chytľavej pesničky
5
Galéria
Zdroj: Veronika Jenčová
Páči sa vám nová pesnička v podaní skupiny Ronix ? Áno
Neviem
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM