Rôzne

Smutné obrázky zo Spišskej: Takto si odniesla zastávka v meste vyčíňanie vandalov!

Autobusová zastávka na námestí v Spišskej na Zimnej ulici sa stala terčom vandalov. Podľa slov kompetentných, to však nebolo prvýkrát. Ako vyzerá si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Smutné obrázky zo Spišskej: Takto si odniesla zastávka v meste vyčíňanie vandalov!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyčíňanie vandalov je dlhodobý problém snáď v každom meste. Výnimkou nie je ani Spišská Nová Ves. Autobusová zastávka MHD na Zimnej ulici si to tiež postupne odniesla.

Nespokojní obyvatelia

So súčasným stavom zastávky v centre nie sú spokojní ani obyvatelia Spišskej. „Je to hrozné, čo si už niekto dovolí. Okrem toho, že ničí cudzí majetok je to v strede mesta. Čo si pomyslia o nás turisti,“ vyjadrila sa Mária (42).

„To je vizitka dnešnej mládeže, ja by som im to dal opraviť na vlastné náklady a to nie je jediné miesto čo pravidelne ničia,“ povedal rozhorčene Július (64). Aj Vladimír (57) si myslí, že zastávka by mala slúžiť všetkým, ale nie na to, aby slúžila, ako terč pre vandalov.

Druhá oprava za štyri roky

To, či bude zástavka opravená sme zisťovali na mestskom úrade. „Mesto Spišská Nová Ves plánuje v rámci bežnej údržby zabezpečiť výmenu 3 bezpečnostných skiel na prístrešku autobusovej zastávky na Zimnej ulici. V súčasnosti preverujeme finančnú potrebu na vykonanie tejto opravy. Odhadovaný náklad je približne 500 eur,“ informoval vedúci oddelenia výstavby a dopravy Peter Susa.

Ako doplnil od roku 2011, kedy bol tento prístrešok osadený, je to už druhá plánovaná oprava a celkovo boli zničené 4 sklenené výplne. „Opláštenie zastávok má svoj význam pre verejnosť využívajúcu pravidelnú autobusovú dopravu a preto je potrebné opravu vykonať,“ vysvetľuje Susa s tým, že aj keď stojí za vandalizmom úzka skupina ľudí, jeho dôsledky bohužiaľ znáša široká verejnosť.

Páchateľ neznámy

Ohľadom zastávky MHD sme sa informovali aj na mestskej polícii. „Ohľadom poškodenia autobusovej zastávky neprijala polícia žiadne oznámenie. Táto zastávka je poškodená dlhodobo a ani hliadkam počas služby v centre mesta sa nepodarilo zistiť, kto a v akom čase túto zastávku poškodzoval,“ povedal zástupca náčelníka mestskej polície Andrej Boroň.

Čítajte tiež:

Autobusová zastávka v strede mesta: Niekto sa na nej poriadne vyvŕšil...
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM