JAB Rôzne

Slovenský raj, Štrbské pleso či Lomnický štít: Toto všetko bolo súčasťou školského dvora na sídlisku Západ

Deň Zeme oslávili škôlkári zo sídliska Západ v Spišskej Novej Vsi vo veľkom štýle. Chytanie rýb, zdolanie Lomnického štítu či sadenie stromu boli súčasťou dnešného dňa. Pozrite si, ako im to išlo.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský raj, Štrbské pleso či Lomnický štít: Toto všetko bolo súčasťou školského dvora na sídlisku Západ
Zdroj: Dnes24.sk

Deň Zeme sa každoročne koná 22. apríla. Tento ekologicky motivovaný sviatok oslávili aj tí najmenší. V materskej škole na sídlisku Západ usporiadali slávnosť venovanú tomuto sviatku už po tretí krát.

„Chceme, aby deti do svojho povedomia dostali od svojho útleho veku to, čo nám naša zem ponúka aby si to dokázali vážiť a nebrali to ako samozrejmosť. Všetkými aktivitami a všetkým tým, čo si pre nich každý rok pripravujeme chceme im to upevniť, aby to bolo pre nich zaujímavé. Verím, že si tieto zážitky zapamätajú aj dobudúcna,“ povedala riaditeľka škôlky Ingrid Fabiniová.

Ako vysvetlila celý týždeň prebiehali v materskej škole aktivity zamerané na získanie poznatkov o našej zemeguli a dnešný deň bol slávnostným vyvrcholením. Pre deti bolo pripravených niekoľko stanovíšť. Téma bola jasná – Ideme na výlet. Deti sa tak ocitli v Slovenskom raji, kde pozbierali odpadky po neporiadnych turistoch či nachytali ryby. Na Štrbskom plese museli zdolať prekážky a vyšplhať sa na Lomnický či Gerlachovský štít.

Spestrením dňa bolo pre škôlkárov určite aj sadenie stromčeka, zariaďovanie hotela pre hmyz či ukážka sokoliarov. Ako si užili najmenší tento sviatok si môžete pozrieť v našich galériách.

Deň Zeme oslávili školkári v Spišskej vo veľkom štýle
29
Galéria
Deň Zeme oslavovali aj škôlkári na sídlisku Západ
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM