JAB Rôzne

Slovenský raj má čaro v každom ročnom období: Krásne VIDEO z romantickej tiesňavy!

Slovenský raj má svoje čaro v každom ročnom období. Chcete dôkaz? Veď si pozrite parádne zimné video z jeho romantickej tiesňavy.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský raj má čaro v každom ročnom období: Krásne VIDEO z romantickej tiesňavy!
Zdroj: YouTube.com

O tom, že Národný park Slovenský raj láka čoraz viac ľudí, svedčia aj minuloročné čísla návštevnosti. Krásy Slovenského raja chodia obdivovať počas celého roka domáci aj zahraniční turisti. No nielen pre turistov je lákadlom. Je aj miestom, ktoré si ľudia vyberajú pre urobenie krásnych záberov.

Zdroj: YouTube.com

Teraz vám práve takéto zábery prinášame. Video zachytáva jednu z najromantic­kejších tiesňav Slovenského raja – roklinu Suchá Belá. Postarali sa oň Peter Čaja a Tomáš Valigura.

Roklina Suchá Belá patrí ku klenotom Národného parku Slovenský raj. Tiesňava je dlhá 4 kilometre a voda v nej pomocou kaskád a vodopádov prekonáva výškový rozdiel až 400 metrov. Patrí k najnavštevo­vanejším tiesňavám Slovenského raja.

Len pre zaujímavosť, história turistického objavovania Suchej Belej sa začína už v roku 1900, keď skupina pod vedením profesora M. Rotha sa dostala k Misovým vodopádom. V roku 1908 bol vyznačkovaný a upravený k nim turistický chodník.

Úplne celú, vrátane Rokliny Misových vodopádov, ju sprístupnili členovia Horskej služby v roku 1957. Tiesňava je známa aj veľkou koncentráciou vodopádov. Jej najznámejšími vodopádmi sú Okienkový vodopád, Korytový vodopád a Misové vodopády.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM