Rôzne

Slovenský raj bude mať nový návštevný poriadok: Týka sa 8 hlavných bodov

Už o pár mesiacov bude v Slovenskom raji platiť nový návštevný poriadok. Svoje pripomienky mohli posielať aj priamo ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský raj bude mať nový návštevný poriadok: Týka sa 8 hlavných bodov
Zdroj: TASR

Správa Národného parku Slovenský raj ukončila sériu rokovaní k novému návštevnému poriadku parku. Verejnosť mohla zaslať svoje pripomienky, pričom pracovníci národného parku ich teraz posudzujú a v prípade potreby ich zapracujú do nového dokumentu.

Nový dokument sa bude dotýkať ôsmich hlavných bodov. Pôjde o pešiu turistiku, vyhradené areály a ferratu Kyseľ, člnkovanie a splavovanie Hornádu, dopravu, zimné aktivity, cykloturistiku, jazdenie na koni, skalolezenie a ľadolezenie. „Ľudia mali možnosť jednotlivé body pripomienkovať, vygenerovali rôzne návrhy. My teraz posudzujeme cez 100 zámerov, ktoré sme dostali," uviedol riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil.

Podľa jeho slov by tieto pripomienky mali byť do nového návštevného poriadku zapracované do konca júla. „V septembri to chceme predložiť na Okresný úrad do Košíc na schválenie," do­dal.

S prácou na novej verzii návštevného poriadku sa začalo vo februári. Zmena bola nevyhnutná z dôvodu zonácie, keďže sa zmenili hranice parku, ako aj ochranného pásma. Druhý dôvod súvisí s aktivitami zo strany turistov, ktoré doteraz neboli súčasťou návštevného poriadku. Vynovený dokument by mal začať platiť do konca tohto alebo začiatkom budúceho roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM