JAB Hokej

Slovenky sa po roku vrátili do A-skupiny MS: Najlepšou hráčkou víťazného zápasu sa stala Spišiačka

V rozhodujúcom dueli o postup zdolali Slovenky na šampionáte nižšej kategórie v Pekingu domáce Číňanky a v celkovej tabuľke obsadili prvú priečku. Všetkých päť duelov na turnaji dotiahli do víťazného konca. V reprezentácii sa zaskveli aj hráčky HC OSY Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Slovenky sa po roku vrátili do A-skupiny MS: Najlepšou hráčkou víťazného zápasu sa stala Spišiačka
Zdroj: TASR

Zverenky trénera Andreja Schöbera museli už od 12. sekundy nedeľňajšieho zápasu doťahovať tesný náskok súperiek, keď sa do streleckej listiny zapísala Čang Meng-jing. Ešte do konca prvej tretiny však otočili skóre vo svoj prospech. Najskôr v 13. minúte vyrovnala Nikola Gápová a o štyri minúty neskôr využila presilovku Miriam Mikesková. Definitívny zlom duelu priniesla druhá tretina.

V nej Slovenky v 29. minúte odskočili domácim hráčkam na rozdiel dvoch gólov zásluhou Romany Košeckej a postupovú poistku následne v oslabení pridala Mária Herichová. Domácim hráčkam sa ale v dramatickom závere podarilo pri hre 6 proti 3 streliť ešte dva góly, štrnásť sekúnd pred koncom znížili vďaka Čang Meng-jing na 3:4, no vyrovnávajúceho gólu sa už nedočkali.

Slovenky stratili na šampionáte B-skupiny I. divízie len jeden bod, keď vo svojom prvom stretnutí zdolali Talianky 4:3 až po nájazdoch. Dôležitým triumfom sa však naladili na víťaznú vlnu, ktorú potvrdili v nasledujúcich dueloch proti Holandsku (3:2), KĽDR (9:0) aj Maďarsku (1:0). Záverečným víťazstvom v pomere 4:3 nad Čínou spečatili svoje prvenstvo na turnaji a vybojovali si jedinú postupovú miestenku určenú pre celkového víťaza.

V reprezentácii Slovenska sa zaskvela Miriam Mikesková, ktorá je súčasťou novoveského tímu HC OSY. Najlepšou hráčkou víťazného zápasu sa stala Spišiačka Lenka Sroková, ktorú tiež poznáme, ako našu útočníčku a v našej ankete o najpríťažli­vejšiu hráčku skončila na druhom mieste. Rozsiahlejší rozhovor s touto úspešnou hokejistkou si budete môcť prečítať na našom portáli už čoskoro.

B-skupina I. divízie MS žien

Slovensko – Čína 4:3 (2:1, 2:0, 0:2)

Góly: 13. Gápová (Herichová), 17. Mikesková (Lúčová), 29. Košecká (Kollová, Lalíková), 33. Herichová (Sroková) – 1. Čang Meng-jing (Sun Žuej), 58. Sun Žuej (Wen Lu), 60. Čang Meng-jing (Čchi Süe-tching, Jü Paj-wej).

Zostava SR: Kiapešová – T. Ištocyová, Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Čurmová, Gáborčíková, Paľová – Gápová, Herichová, Sroková – Mikesková, Lúčová, Trebuľová – Košecká, Korenková, Kollová – Mišková, Staroňová, L. Ištocyová

Zdroj: TASR / Dnes 24

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM