JAB Rôzne

Sledujte, akí zaľúbenci mali svadbu v Spišskej: Dôkaz, že láska nepozná hranice

Veľký deň D, na ktorý sa len tak nezabúda. Medzi práve takéto momenty patrí aj svadba. V Spišskej sa však neberú výlučne len Slováci. Tu je dôkaz.

Ilustračný obrázok k článku Sledujte, akí zaľúbenci mali svadbu v Spišskej: Dôkaz, že láska nepozná hranice
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili takéto momenty v Spišskej Novej Vsi viaceré zaľúbené páry. V našom meste v roku 2016 spečatili svoju lásku stovky ľudí.

Takmer 300

„Uzavretých manželstiev v Spišskej Novej Vsi bolo v roku 2016 presne 291, z toho išlo o 130 cirkevných a 161 civilných,“ uviedol Pavol Biroš z oddelenia matriky a evidencie obyvateľov v Spišskej Novej Vsi. V našom meste však vlani neuzatvárali manželstvá len Slováci, ale aj cudzinci. A išlo miestami o naozaj ďaleké krajiny, z ktorých pochádzali. Veď sledujte ďalšie informácie, ktoré sme zistili.

Lotyšsko aj Čína

„Manželstvo uzavrelo vlani v Spišskej Novej Vsi 18 cudzincov, pričom pochádzali z krajín ako Srbsko, Maďarsko, Česká republika, Poľsko, Veľká Británia, Rusko, Litva, Lotyšsko, Nemecko a Čína,“ prezradil pre spravodajský portál Spišská 24 Biroš.

Zaujímavosťou je bezpochyby aj vek ľudí, ktorí minulý rok v našom meste uzatvorili manželstvo. Najmladšia nevesta v Spišskej mala vlani šestnásť rokov, najstaršia rovných šesťdesiat. Čo sa týka ženíchov, najmladší mal 19 a najstarší 65 rokov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM