JAB Iné športy

Skvelý úspech plavcov zo Spišskej: Žatva medailí aj rekordy podujatia

Viac ako štyristo pretekárov z piatich krajín sa zišlo na medzinárodných pretekoch v plávaní. Novovešťania získali 14 medailí a to nebolo všetko.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech plavcov zo Spišskej: Žatva medailí aj rekordy podujatia
Zdroj: Peter Milčák

Už po 5. raz sa konali Medzinárodné preteky v plávaní v mestskej plavárni v Žiline. Spišskonovoveský plavecký seniorský klub reprezentovali síce iba dvaja pretekári, tí ale brali medaile vo všetkých štartoch, v ktorých skočili do vody. Ako nám prezradil Igor Murko z plaveckého seniorského klubu na pretekoch štartovali otec so synom. Peter Milčák starší a Peter Milčák mladší. Milčákovci štartovali spolu v rôznych plaveckých disciplínach a mali spolu 14 štartov.

Peter Milčák starší (1957) absolvoval päť štartov a získal 3 bronzové a 2 strieborné medaily. Jeho syn Peter Milčák mladší (1983) štartoval deväťkrát a získal 6 zlatých, 2 strieborné a jednu bronzovú medailu.

„Na tak veľkých pretekoch sme na Slovensku už dávno neboli. Štartovalo vyše 400 pretekárov z 5 krajín. Je to dvojnásobne viac, ako na Medzinárodných M-SR, ktorých sa ako klub pravidelne každý rok zúčastňujeme. Chcem pochváliť svojho syna, pretože okrem deviatich medailí urobil aj 3 rekordy podujatia, teda dosiahol na ňom historicky najlepšie časy v disciplínach 50 VS, 50 M a 50 P,“ povedal úspešný plavec a držiteľ niekoľkých medailí Peter Milčák st.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM