JAB Rôzne

Skúška dospelosti opradená poverami: Študenti zo Spišskej na talizmany veľmi neveria

Ak keď má už väčšina maturantov skúšku dospelosti za sebou, zisťovali sme, ako sú na tom s talizmanmi. Spoliehajú sa sami na seba či veria na veci, ktoré by im mali priniesť šťastie. Toto nám povedali maturanti cirkevného gymnázia v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Skúška dospelosti opradená poverami: Študenti zo Spišskej na talizmany veľmi neveria
Zdroj: Dnes24.sk

Pri maturitách je dôležitých veľa vecí. V prvom rade sú to vedomosti, no žiadny študent by sa určite nenahneval, keby mal „šťastnú ruku“ a podarilo by sa mu z množstva otázok vybrať pre nehu tú správnu. Na pomoc v takýchto prípadoch už od nepamäti pomáhajú rôzne talizmany, ktoré majú dopomôcť šťastiu, aby si k nám našlo cestu. Vyspovedali sme študentov cirkevného gymnázia Štefana Mišíka a pýtali sme sa ich, čo si zobrali na pomoc k zelenému stolu.

Študentka Alžbeta si so sebou za zelený stôl zobrala stužku zo stužkovej. „Mám ju preto, aby mi priniesla šťastie,“ povedala a hneď aj jedným dychom dodala, že aj napriek tomu, že má stužku, si nemyslí, že maturity sú o talizmanoch. Pred sebou mala skúšku ešte z jedného predmetu, tak si stužku pre istotu ešte nechala.

„Neverím na také veci, ako sú talizmany. Pre mňa je mojim talizmanom môj rozum. To je jediné, na čo sa snažím vždy spoliehať a zatiaľ mi to vychádza,“ vyjadril sa Daniel. Ako ďalej prezradil, stres pred skúškami síce mal, ale rozum ho našťastie nesklamal.

Aj maturant Samuel si myslí, že talizman pre neho potrebný nebol. „Hlavne netreba stresovať a potom to ide aj bez talizmanu,“ hovorí. Ako však napokon prezradil, talizman síce nemal, ale mal pri sebe svoj MP3 prehrávač, bez ktorého nejde nikde, dokonca ani na maturity. „Pred skúškou som si pustil dobrú hudbu. Stres opadol a potom to išlo samo,“ dodal Samuel.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM