JAB Rôzne

Škôlkarom zo Spišskej je veru hej: Takto si užívame lyžiarsky výcvik! FOTO

Lyžiarska sezóna je v plnom prúde. Lyžovanie si užívajú aj tí najmenší. Škôlkári z materskej školy Stolárskej sú v neďalekej Levoči na lyžiarskom výcviku a takto im to ide.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkarom zo Spišskej je veru hej: Takto si užívame lyžiarsky výcvik! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Lyžovanie a zimné radovánky si môžu užívať aj tí najmenší . Aj tento rok zorganizovala materská škola zo sídliska Západ lyžiarský výcvik pre svoje detičky. „Na svahu v Levočskej doline sme od pondelka, tento rok máme jednu skupinu tridsiatich detí od štyroch rokov,“ priblížila učiteľka materskej školy priamo zo svahu Zlata Horváthová s tým, že lyžiarský výcvik funguje na tejto škôlke už štvrtý rok.

Na svahu sa im každý deň venujú lyžiarsky inštruktori. Malí lyžiari trávia na lyžiach celé doobedie a poobede sa vracajú naspäť do materskej školy. Okrem každodennej lyžovačky sú podľa slov učiteľky pripravené pre nich v piatok aj preteky, ktorých sa môžu zúčastniť aj rodičia, aby videli čo sa ich ratolesti za celý týždeň naučili.

A aké sú reakcie malých lyžiarov? „ Za tie štyri roky som sa u detí nestretla ani so strachom ani s plačom. Deti sú z lyžovania nadšené a stáva sa, že už aj deti, ktoré prvýkrát stoja na lyžiach idú po pár dňoch na vlek,“ ozrejmila Horváthová.

Ako to zvládali lyžiari hneď v prvý deň lyžiarskeho výcviku si môžete pozrieť v našich galériách.

Môže vás zaujímať:

Foto a video: Zlata Horváthová

Takto si užívali škôlkári v prvý deň lyžiarskeho výcviku
11
Galéria
Škôlkari zo Spišskej si užívajú lyžiarsky výcvik
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM