Kultúra

Silné emócie a strhujúce divadelné obrazy: V Spišskej môžete zažiť netradičný umelecký zážitok

Milovníci umeleckých zážitkov si prídu na svoje aj v strede týždňa. Pre všetkých Novovešťanov je pripravené premiéra divadelnej inscenácie Život nie je divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Silné emócie a strhujúce divadelné obrazy: V Spišskej môžete zažiť netradičný umelecký zážitok
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 24. februára o 19.00 hod. sa v Štúdiu Spišského divadla uskutoční premiéra inscenácie Život nie je divadlo. Táto komorná divadelná hra vznikla podľa poviedky Marek Marek, ktorú napísala jedna z najvýznamnejších poľských autoriek Olga Tokarczuk. Vďaka pútavej obraznosti, ktorá charakterizuje jej štýl, balansujúci medzi snom a realitou, ju kritika prirovnáva ku Gabrielovi Garcíovi Márquezovi. Ide o ďalší poľský titul na javisku Spišského divadla v tejto sezóne, ktorá je zameraná na tvorbu slovanských autorov.

Hru naštudoval interný režisér Peter Palik, ktorý stojí za úspechom takých inscenácií ako je Jánošík, alebo pravda je len jedna, či Rysavá jalovica. Jeho najnovšia inscenácia Život nie je divadlo rozpráva silný životný príbeh človeka vyrastajúceho na poľských lazoch. Tlmočí jeho vnútorné pocity, osudové rany i drobné životné radosti, ktoré mu dávajú nádej a silu žiť.

Prostredníctvom poetických obrazov a podmanivej hudby Martina Geišberga, má divák možnosť nahliadnuť do zákutí krehkej ľudskej duše a prelomiť jej tvrdú škrupinu, ktorú vytvorilo drsné životné a rodinné prostredie.

Tvorcovia tejto inscenácie ponúkajú divákom netradičný umelecký zážitok, ktorý prináša silné emócie a strhujúce divadelné obrazy plné pôsobivých metafor. V hlavných úlohách sa vám predstaví skvelá Petra Kriváčková a nová posila Spišského divadla, Martin Juríček. Druhá premiéra sa uskutoční 25. februára o 19.00 v Štúdiu Spišského divadla.

Môže vás zaujímať:

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM