JAB Rôzne

Šikovný Samko (6) zo Smižian: Svoju záľubu našiel v legu, v zbierke má vyše stovky modelov

Samko Novotný je predškolák a jeho doslova už vášňou sa stalo lego. Jeho detskú izbu tvorí viac než stovka hračiek poskladaných z obľúbenej stavebnice. Zaujímavosťou je, že Samko skladá vybrané objekty sám bez návodu a pomoci rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Šikovný Samko (6) zo Smižian: Svoju záľubu našiel v legu, v zbierke má vyše stovky modelov
Zdroj: Dnes24.sk

Ako prezradili Samkovi rodičia Peter a Veronika Novotný na svojho prvorodeného syna napriek tomu, že nechodí ešte do školy jeho pamäť zostáva niekedy aj pre nich malou záhadou. Samko má totižto veľkú záľubu, ktorej sa venuje od svojich štyroch rokov a tým je skladanie lega. Začal s tými jednoduchšími a postupne sa dopracoval až k zložitým modelom.

Samko prezradil, že po prvom legu zatúžil po pozretí reklamy, no odvtedy už poskladal takmer stovku rozličných lietadiel, lodí či áut. „Návody nepoužíva. Keď kúpime nové lego ja ho skladám podľa návodu aj niekoľko hodín. Samko si to poobzerá rozoberie do posledného kúska a poskladá bez našej pomoci znovu ,“ prezrádza otec Peter.

Ako však hovorí to ešte nie je všetko. Keď Samka prestane konkrétna podoba lega baviť poskladá si úplne niečo nové spojením viacerých. Otec malého šikuľku má pre istotu odložené aj návody, lebo ako s úsmevom tvrdí, bez návodu by to on sám určite neposkladal. Avšak sú mu v podstate zbytočné, keďže jeho synovi sa stačí pár minút dívať na postavenú vec a potom to dokáže po rozobratí poskladať aj niekoľko krát.

Malý Samko, tak svojou záľubou trávi všetok voľný čas. „My niekedy ani nevieme, že ho máme. Zatvorí sa v detskej a skladá lego,“ prezrádza mama Veronika. Rodičia už uvažovali aj o nejakej súťaži v stavaní lega, kde by svoju ratolesť radi prihlásili, ale nič také sa im zatiaľ nepodarilo nájsť.

A čím chce byť malý Samko keď troška vyrastie. „Pilot dopravného lietadla,“ odpovedá bez zaváhania snáď aj preto väčšinu jeho hračiek z lega tvoria lietadlá.

Môže vás zaujímať:

Samkova (6) veľká záľuba,  lego skladá  bez akéhokoľvek návodu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM