Rôzne

Šikovná novoveská študentka: So svojimi drinkami zaujala v medzinárodnej súťaži

Študentka hotelovej akadémie Gabriela Kohútová sa môže tešiť z pekného umiestnenia v medzinárodnej súťaži.Vo veľkej konkurencii skončila v TOP 10.

Ilustračný obrázok k článku Šikovná novoveská študentka: So svojimi drinkami zaujala v medzinárodnej súťaži
3
Galéria

Minulý týždeň sa v priestoroch Športovej haly Hotelovej akadémie v Prešove uskutočnil 24. ročník medzinárodnej barmanskej súťaže v miešaní nápojov s názvom Eurocap. Tento rok sa tejto súťaže zúčastnilo 81 súťažiacich z 8. krajín, medzi ktorými nechýbali Česká republika, Poľsko, Maďarsko, Portugalsko, Slovinsko, Taliansko či Ukrajina.

Absolútna premiéra

Medzinárodnej súťaže sa zúčastnila a vo veľkej konkurencia nakoniec veľmi pekne obstála aj študentka z Hotelovej akadémie v Spišskej Novej Vsi. Gabriela Kohútová je druháčka a pochádza z neďalekej Levoče. Ako nám prezradila, bola to jej prvá súťaž, ktorej sa zúčastnila. Podmienkou súťaže bolo namiešať dva drinky.

„Jeden Short (krátky, alkoholický) a fancy (podľa vlastnej fantázie, nealkoholický ) drink. S receptúrami mi pomáhala pani majsterka a každý drink sme skúšali, aby bol estetický a chuťovo dobrý,“ povedala Gabika.

Drinky, ktorými zaujala

Ako priznala, keďže išlo o jej prvú súťaž, trému mala hlavne pred samotným miešaním drinkov. „Nakoniec ale opadla a všetko dopadlo nad moje očakávania. Som rada, že sa mi v takej veľkej konkurencii podarilo umiestniť v zlatom pásme,“ dodala študentka, ktorá v konečnom poradí všetkých súťažiacich získala 8. miesto.

Zároveň ju podľa jej slov tento úspech nakopol k lepším výkonom, preto by sa rada zúčastnila aj iným súťaží v miešaní nápojov. „Stále to môže byť lepšie,“ uzavrela Gabriela.

A aké Gabikine drinky zaujali porotu na medzinárodnej súťaži? Jeden z nich bol Mexikano-short drink: finlandia coconut, banánový likér, ananasovy džús, kokosový sirup, citrónová šťava. Ďalším bol Tasty levender-fancy drink: levanduľový sirup, mandľový sirup, ananasovy džús, pomarančový džús a citrónová šťava.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Šikovná novoveská študentka: So svojimi drinkami zaujala v medzinárodnej súťaži
3
Galéria
Zdroj: Gabriela Kohútova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM