JAB Rôzne

Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Spišskej!

Kto by si nedoprial počas teplých dní aspoň kopček, dva... Jedným slovom, zmrzlinová sezóna už nastala. A my vám teraz prinášame zaujímavé zistenia zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna zmrzlín nastala: Zaujímavé zistenia o mrazených pochúťkach v Spišskej!
14
Galéria

Osvieženie v podaní zmrzlinových kopčekov. To mnohí doslova milujú. Obzvlášť vtedy, keď ručičky teplomerov stúpajú vysoko. No a milovníci zmrzliny sa môžu tešiť, jej sezóna sa už rozbehla aj v našom meste.

Naša redakcia hneď v niekoľkých prevádzkach v našom meste zisťovala zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto obľúbenej mrazenej pochúťky. Pýtali sme sa, ktoré zmrzliny v týchto novoveských prevádzkach fičia najviac a aj to, aké netradičné príchute majú v ponuke.

V zmrzlinárni Šeherezáda najčastejšie dávkujú jogurtovú, vanilkovú a horkú čokoládu. „Medzi najexotickejšie zmrzliny, ktoré máme v ponuke patria zelený čaj, slaná pistácia či panna cotta ,“ povedal nám majiteľ tejto prevádzky.

Vedúca zmrzlinárne Benátky zase prezradila, že ľudia u nich najčastejšie vyhľadávajú čokobanán, snickers, či belgickú čokoládu. „Ide však aj klasika ako vanilková zmrzlina,“ doplnila. K tým netradičným mrazeným pochúťkam patria určite aj tohtoročné novinky. „Robíme slaný karamel, slanú pistáciu a čiernu vanilku.“

V Balkánskom bistre si ľudia najčastejšie pochutia na jahodovej, vanilkovej, jablkovej či šmolkovej zmrzline. Podľa slov majiteľa medzi netradičné by zaradil škoricu, ktorú má tiež vo svojej ponuke.

Na námestí sa nachádza aj cukráreň Špeciál. „Najobľúbenejšou zmrzlinou je jednoznačne cookies. Mladšie ročníky obľubujú veľmi aj minuloročnú novinku Máša a medveď (nugátová) či vanilkovú,“ prezradili nám s tým, že staršia generácia zase fičí na citrónovej a čučoriedkovej zmrzline. Medzi exotické podľa ich slov bezpochyby patrí zmrzlina acaj – vyrobená z bobúľ z južnej Afriky, extra čierna či cheesecake. Okrem zmrzlín rôznych príchutí a farieb si môžete pochutiť aj na kornútoch s malinovou či čokoládovou príchuťou.

Obľúbenú mrazenú pochúťku dostanete aj v reštaurácii Sorisso. Ako nám povedali, medzi najobľúbenejšie u nich patrí kinder či červený melón. „Veľa ľudí však ostáva verných klasike, takže citrón a čokoláda nemôže chýbať,“ dodal majiteľ s tým, že od extra netradičných príchutí už upustil, lebo najviac sa mu osvedčila klasika.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM zo Spišskej: Zmrzlinová sezóna je už v plnom prúde
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM