JAB Rôzne

Sezóna sa na kúpalisku v Spišskej blíži ku koncu: Ako ju kompetentní hodnotia?

Už o niekoľko dní sa brány spišskonovoveského kúpaliska zatvoria. Je čas sa preto pozrieť, ako tohtoročnú sezónu kompetentní hodnotia.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna sa na kúpalisku v Spišskej blíži ku koncu: Ako ju kompetentní hodnotia?
Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna sa pomaly blíži ku koncu a brány kúpaliska v Spišskej Novej Vsi sa už o niekoľko dní zatvoria. Ako nás informoval riaditeľ Správy telovýchovných zariadení Ján Magdoško, 4.septembra je posledný otvorený deň a do 14.9. bude pre sanitárne práce zatvorená aj plaváreň.

Čítajte tiež: Nová posila na novoveskom kúpalisku: Vyspovedali sme sympatickú plavčíčku Adrianu

A ako to vyzerá s tohtoročnou letnou sezónou v číslach? Od začiatku sezóny kúpalisko v Spišskej Novej Vsi navštívilo do dnešného dňa 24 984 návštev­níkov. V júni to bolo 5 257 ľudí, v júli 11 207 a v auguste prišlo na kúpalisko 9 520 kúpania sa chtivých. Len pre porovnanie – minulý rok v júli to bolo 23 437 návštev­níkov.

Rekordným dňom sa stal podľa slov riaditeľa STEZ 12. júl, keď pri návštevnosti 1 700 ľudí zaznamenali tržbu 4 122, 50 eur.

Čítajte tiež: Netradičný turnaj na novoveskom kúpalisku: Hrali ste už niekedy futbal v bubline?

V porovnaní s minulým rokom kedy padali rekordy bola tento rok návštevnosť nižšia o 20 451 ľudí, čo vo finančnom vyjadrení je menej o 62 556 eur. „Z uvedeného pohľadu hodnotíme túto sezónu na úrovni roku 2013, keď sme dosiahli najmenšiu návštevnosť za posledných desať rokov,“ zhodnotil Magdoško .

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM