Rôzne

Sestrička, ktorá na Spiši robí už 25 rokov: Prestížne uznanie za jej kvalitnú prácu!

Pocta pre sestričku zo Spiša. Beáta Ružbacká si zaslúži naozaj klobúk dole. Za jej dlhoročnú prácu získala prestížne uznanie, ktoré je ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomostí a aj humanity.

Ilustračný obrázok k článku Sestrička, ktorá na Spiši robí už 25 rokov: Prestížne uznanie za jej kvalitnú prácu!
Zdroj: Dnes24.sk

Ocenením Biele srdce Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek vyjadrila svoje uznanie v kategórii sestra/pôrodná asistentka – manažér aj Beáte Ružbackej zo Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča. Tá na Spiši pracuje už 25 rokov a svojou prácou, neustálym vzdelávaním a prístupom k zamestnancom i pacientom je podľa riaditeľa nemocnice Miroslava Jaška takým manažérom, akého by si priali mnohí zdravotnícki pracovníci.

„Pani Ružbacká je úžasný človek. Je pracovitá, komunikatívna, ohľaduplná a taktná. Pred jej kanceláriou deň čo deň vidíme zamestnancov, ktorí potrebujú profesijnú pomoc, alebo radu. Keď odchádzajú, na tvárach sa im zračí menšie či väčšie uspokojenie. Ak nevie pomôcť či poradiť hneď, vie si veci zorganizovať alebo naštudovať tak, aby v najbližšej dobe došlo k naplneniu požiadaviek jej podriadených zamestnancov,“ zdôraznil riaditeľ.

Odkedy sa stala námestníčkou riaditeľa, každoročne usporadúva niekoľko odborných podujatí na rôznych úrovniach. Táto činnosť ju podľa Jaška stojí nemálo úsilia, ktoré musí vynaložiť v prospech nemocnice a jej zdravotníckych zamestnancov. „Cena Biele srdce je ocenením vyjadrujúcim charakter starostlivosti, vedomostí a humanity, ktorá napĺňa prácu a ducha ošetrovateľstva,“ konštatoval riaditeľ kancelárie SKSaPA Milan Laurinc. Ocenenie si okrem levočskej sestry prevzalo 31 najlepších zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli nominovaní vo viacerých kategóriách.

„Teší ma, že sa mi podarilo získať toto nádherné ocenenie a že som splnila náročné kritéria pre jeho udelenie v kategórii sestra/ pôrodná asistentka – manažér. Veľmi si to cením a bolo mi cťou toto ocenenie na republikovej úrovni prijať ako prvá sestra v našom regióne v tejto oceňovanej kategórii. Ďakujem všetkým, ktorí pripravili a podporili moju nomináciu, veľmi si to vážim a chcem sa poďakovať aj všetkým mojim kolegom. Verím, že aj naďalej budeme všetci tvoriť jeden výborný tím zamestnancov, ktorí pracujú v prospech pacientov, ale aj našej nemocnice,“ uviedla pri tejto príležitosti ocenená levočská sestra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM