Samospráva

Rozpočet Spišskej bude vyšší o takmer 1,7 milióna eur: Toto sú plánované investície

Nový cintorín, ale aj rekonštrukcia ciest. Mesto Spišská Nová Ves bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom vo výške takmer 31 miliónov eur.

Ilustračný obrázok k článku Rozpočet Spišskej bude vyšší o takmer 1,7 milióna eur: Toto sú plánované investície
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Spišská Nová Ves bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom vo výške takmer 31 miliónov eur. Potvrdil to primátor Ján Volný s tým, že rozpočet bude oproti vlaňajšiemu schválenému vyšší o takmer 1,7 milióna eur.

Podpora MHD

„Nárast o viac ako milión eur sa pritom očakáva z podielových daní. Transfery určené na financovanie prenesených kompetencií štátu sú oproti schválenému rozpočtu pre rok 2017 vyššie o 217.000 eur. Rozpočet mesta zahŕňa aj vlastné príjmy škôl a školských zariadení, ktoré sú na tento rok rozpočtované tiež vo vyššom objeme," zdôvodnil Volný.

Prioritou v rozpočte pre rok 2018 je financovanie originálnych kompetencií predovšetkým školských zariadení a zariadení poskytujúcich sociálne služby, na ktoré je vyčlenených 7,85 milióna eur. Nemalý je podľa primátora podiel podpory miestnej hromadnej dopravy na úrovni 770.000 eur, športu vo výške 1,3 milióna a kultúry vo výške 686.000 eur.

Nový cintorín aj most

„Za hlavné investičné akcie v roku 2018 považujeme budovanie nového cintorína s rozpočtom 250.000 eur, ale aj dopravnej infraštruktúry, konkrétne parkovísk, mosta, svetelnej signalizácie a rekonštrukcií ciest, na ktoré sme vyčlenili 400.000 eur," vymenoval primátor. Pokračovať chce spišskonovoveská radnica aj v rozsiahlej rekonštrukcii miestnych komunikácií za približne päť miliónov eur, ale aj v modernizácii a obnove verejného osvetlenia v celkovej výške desaťročnej koncesie na úrovni 7,2 milióna eur.

„Najväčším prínosom by mal byť v roku 2018 projekt podporený z fondov Európskej únie s názvom Ekologicky a bezpečne vo výške 940.000 eur. Rieši dobudovanie nábrežia Hornádu cyklotrasou, lávkou cez rieku, chodníkmi a parkovacími plochami," uzatvoril Volný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM