JAB Rôzne

Rôzne úlohy a veľa zábavy: Na 8-ročnom gymnáziu v Spišskej prebehli imatrikulácie, FOTO

Na známom spišskonovoveskom gymnáziu sa diali veci. Posledný školský deň pred vianočnými prázdninami museli primania na Javorke plniť rozličné úlohy.

Ilustračný obrázok k článku Rôzne úlohy a veľa zábavy: Na 8-ročnom gymnáziu v Spišskej prebehli imatrikulácie, FOTO
22
Galéria

Prijatie nových študentov medzi seba – takzvané imatrikulácie – sú súčasťou snáď každej strednej školy. Výnimkou nie je ani osemročné spišskonovoveské gymnázium. Tam imatrikulácie už niekoľko rokov prebiehajú v posledný školský deň pred vianočnými prázdninami.

Už piaty rok na Javorke v daný deň sa od rána uskutočňuje Vianočná burza pripravená žiakmi nižších ročníkov, ktorej výťažok ide vždy na pomoc niekomu, kto to potrebuje. Po jej skončení sa študenti presúvajú do telocvične, kde spoločne medzi seba príjmajú nových žiakov, ktorí na gymnázium nastúpili v septembri.

Ako nám povedala Ivana Užáková, triedna učiteľka jednej z tamojších tried, tohtoročné imatrikulácie sa niesli v retro štýle 80. a 90-tych rokov minulého storočia. Prváci a žiaci kvinty, ktorí vždy túto udalosť pre primánov pripravujú, si vybrali tieto roky, lebo boli fascinovaní módou tej doby ako aj pesničkami, ktoré mnohí poznajú aj dnes.

Dve triedy primánov tak museli čeliť nástrahám, ktoré pripravili starší žiaci. Nechýbali rôzne fyzické súťaže ako fúrik či štafeta, no popasovať sa museli aj s hľadaním cukríkov v burizonoch pomocou úst či ochutnať zelenú špecialitu pripravenú zo špenátu, škorice a korenia na fašírky.

O sprievodný program v retro štýle sa postarali všetci spoločne. Okrem zábavy sa ostatní študenti mohli dozvedieť aj veľa informácií z 80-tych rokov, ktoré im sprostredkovali moderátori podujatia.

Ako to vyzeralo na tohtoročných imatrikuláciách Javorky si môžete pozrieť v našej galérii.

OBJEKTÍVOM: Imatrikulácie na známom novoveskom gymnáziu sa niesli v retro duchu
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM