Šport

Rozhodca, lyžiarka aj hokejista: Známe tváre Spišskej priznávajú, aj nás pohltila hokejová horúčka

Šampionát je v plnom prúde a pred nami zápas s USA. Vyspovedali sme známe tváre, ktoré majú k športu veľmi blízko. Prezradili nám, ako prežívajú hokejoví sviatok aj to čo hovoria na výkony našich odchovancov.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodca, lyžiarka aj hokejista: Známe tváre Spišskej priznávajú, aj nás pohltila hokejová horúčka
Zdroj: TASR

Riaditeľ gymnázia na Školskej Jozef Kačenga bol dlhoročným futbalovým rozhodcom a keďže celý život zasvätil športu ani majstrovstvá sveta v hokeji si újsť nenechá. Ako prezradil pre náš portál hokej sleduje v pohodlí domova, no stretnutie s Fínskom si bol vychutnať priamo v Ostrave. „Škoda že sme ho nevyhrali, bude ťažké pokračovať a dostať sa ďalej do štvrťfinále,“ povedal.

A čo hovorí na výkony odchovancov Spišskej? „ Myslím si, že Julo Hudáček potvrdil svoje kvality proti Rusku a dokázal, že šancu už mal dostať skôr, taktiež Libor hrá dobrý turnaj čo potvrdil gólovými nahrávkami. Adam Jánošík je zatiaľ najmenej nápadný, asi sa s atmosférou len zoznamuje. Potrebuje nabrať skúsenosti,“ vyjadril sa.

Ako prezradil pri hokeji sa nerozčuľuje, aj tak by som tým nič nezmenilo. „Mrzí ma že chlapci nemajú kúsok šťastíčka, na každý gól sa nadrú a my občas dostaneme veľmi lacný gól,“ doplnil Kačenga s tým, že v prípade keď naši chlapci nepostúpia, víťazstvo by doprial bratom Čechom.

Veríme v postup

Aj naša mladá nádejná lyžiarka Tatiana Horváthová sa priznala, že k hokeju má veľmi blízky vzťah a nenechá si újsť hlavne zápasy s našou reprezentáciou. „Majstrovstvá sledujem väčšinou s rodinou. Myslím si, že majú veľkú šancu umiestniť sa na popredných priečkach, keď budú hrať tak, ako doteraz možno trochu lepšie,“ povedala. Ako sa priznala pri sledovaní hokeja padajú aj výkriky hlavne, keď ide do tuhého. „Keď som veľmi nervózna tak na ukľudnenie padne za obeť občas aj nejaký keksík,“ doplnila Tatiana.

Šampionát pravidelne sleduje aj hokejista Ľubomír Vaic trojnásobný účastník majstrovstiev sveta v hokeji. Majiteľ striebornej medaile z Petrohradu či bronzovej z Helsínk zhodnotil našich chlapcov takto. „Snahu im nemožno uprieť, všetci lietajú a bojujú. Jedine, čo sa im dá vytknúť je slabá efektivita pri zakončení,“ myslí si.

Prekvapením pre Vaica je Jánošík

„Mišo Sersen hrá výborne, jeho hra je stabilná už niekoľko rokov, jeho štýl sa mi veľmi páčil už, keď sme spolu hrali aj za Slovan. Prekvapením pre mňa je Adam Jánošík, pre ktorého sú to prvé MS a hrá v pohode a suverénne. Libor nevedel skoro do poslednej chvíle, či sa zmestí do zostavy Slovenska a patrí medzi našich troch naj útočníkov. Hrá s prehľadom a pripravuje spoluhráčom veľa streleckých príležitosti. No a Julo privádzal v nedeľu Rusov do zúfalstva a verím, že podobný výkon zopakuje aj dnes a my konečne naplno zabodujeme,“ zhodnotil odchovancov Spišskej Vaic.

Podľa jeho slov Amerika dnes bude nepríjemná, ale všetci hokejisti reprezentujú Slovensko najlepšie, ako vedia a aj keď prehrajú tak sa nemajú za čo hanbiť. Budeme im teda držať palce.

Nie všetky dámy tiež zdieľajú hokejové nadšenie. Ako by malo k hokejovému sviatku pristupovať nežnejšie pohlavie, radili priamo športoví fanúšikovia. Prečítajte si – tak trochu s nadhľadom a úsmevom – ich odporúčania, ako sa počas šampionátu správa ideálna žena :)

Čítajte tiež:

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM