JAB Rôzne

Rodičia predškolákov, zbystrite pozornosť: V Spišskej sa prvýkrát otvára prípravný ročník

Zápisy do základných škôl začnú už čoskoro. V Spišskej sa však otvára aj špeciálna trieda. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia predškolákov, zbystrite pozornosť: V Spišskej sa prvýkrát otvára prípravný ročník
Zdroj: TASR

Už o niekoľko dní sa začnú zápisy do prvých ročníkov základných škôl. Tie budú v našom meste prebiehať v dňoch 4. až 10. apríla 2018 (vrátane) v čase od 8:00 do 17:00 hodiny v priestoroch základných škôl. Základná škola Ing. O. Kožucha však prišla tento rok aj s úplnou novinkou.

„Ponúkame rodičom, ktorých deti majú nastúpiť do 1. ročníka a majú poruchy reči, akými sú napríklad nečistá výslovnosť hlások, problémy s vyjadrovaním, chudobná slovná zásoba či zajakavosť, možnosť zaškolenia ich detí v prípravnom ročníku, ktorý otvárame na našej škole,“ povedal pre náš portál riaditeľ školy Bohuslav Vaľko.

Podľa jeho slov ide o deti, ktoré by ináč dostali odklad práve kvôli týmto problémom. Po absolvovaní takzvaného prípravného ročníka môže dieťa nastúpiť do 1. ročníka akejkoľvek základnej školy.

Ako doplnil, celý vyučovací proces bude typicky školský vyučovací proces, aj popoludňajšia činnosť. Vyučovanie je však vedené hravou formou a za pomoci logopéda vedome zacielené k zlepšeniu rečového prejavu, výslovnosti, slovnej zásoby a rečovej pohotovosti.

„Prípravný ročník je určený nielen pre deti zo Spišskej Novej Vsi, ale aj okolia. Jeho kapacita je však obmedzená. V triede bude iba desať detí,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM