JAB Rôzne

Rodák z Londýna, čo sa stal mestským poslancom: Čo si v Spišskej zamiloval Addy Akram?

Obľúbené miesta v Spišskej Novej Vsi majú aj známe osobnosti. Poslanec s na Spiši naozaj netypickým menom Addy Akram prezradil, čo mu tu učarovalo a kam rád chodieva.

Ilustračný obrázok k článku Rodák z Londýna, čo sa stal mestským poslancom: Čo si v Spišskej zamiloval Addy Akram?
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanec mestského zastupiteľstva Addy Akram je rodák z Londýna. 20 rokov už ale žije v Spišskej, kde si našiel aj obľúbené miesta. Pôvodne sem prišiel na rok s kamarátom ako lektor angličtiny a nakoniec tu zostal. „Keď som sem prišiel bolo práve babie leto. Už vtedy mesto spravilo na mňa veľký dojem, koľko je tu zelene. Budovy síce neboli zrekonštruované, ale historické a zelené námestie ma milo prekvapilo,“ zaspomínal poslanec.

Ako nám prezradil nebolo v tom čase, keď sem prišiel toľko obchodných reťazcov. „Vtedy som spravil nákup na celý týždeň za 5 minút a vyšlo ma to 500 korún.“ Veľmi rád spomína na pohľad spod Levočskej brány na malý kostol. „Teraz je síce Levočská brána zrekonštruovaná, ale malý kostol pre reštauračnú terasu, už nevidno,“ povedal Akram.

Teraz po 20 rokoch sa tiež rád prechádza po meste, hlavne v lete. Obľúbil si niektoré kaviarne na námestí, kde rád chodí na kávu. „ Rád si dám kávu v novootvorenej kaviarni Richtárov dvor . Je to kaviareň a zároveň aj historická pamiatka,“ prezradil.

Na oddych a meditáciu je podľa slov Londýnčana park okolo kostola ako stvorený. „Máme nádherné, zelené námestie plné histórie. Som uprostred mesta, ale zároveň mám pocit pokoja,“ uzavrel poslanec.

Foto: archiv Addy Akram

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM