JAB Rôzne

Retronádhera v Spišskej: Do mesta dorazili autá, aké bežne nestretnete! FOTO

Srdce nadšencov áut len tak zaplesalo. Do Spišskej Novej Vsi dorazili nádherné vozidlá. Veterány z rôznych kútov Slovenska a aj zahraničia zaparkovali priamo pred Redutou. Boli medzi nimi aj poriadne zaujímavé kúsky.

Ilustračný obrázok k článku Retronádhera v Spišskej: Do mesta dorazili autá, aké bežne nestretnete! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Naozajstná nádhera, ktorá na seba dokáže upútať pozornosť. Do Spišskej Novej Vsi zavítali krásne štvorkolesová tátoše. V rámci tretieho ročníka Cassovia Classic 2016 navštívili štartujúce posádky aj naše mesto a bolo sa na čo pozerať. Pred budovou Reduty zaparkovala takmer päťdesiatka najkrajších veteránov zo Slovenska aj zahraničia.

„Tento ročník je výnimočný tým, že sa na jednom mieste stretlo naozaj niekoľko raritných kúskov, ktoré len tak nedajú vidieť. Dôraz sme nekládli na počet , ale na to, aby išlo o autá jedinečné. Posádky so svojimi autami najazdia takmer 500 kilometrov a keďže je Spiš výnimočný svojou hornatosťou na niektorých úsekoch to dáva autíčkam zabrať,“ povedal organizátor podujatia Roman Kojecký s tým, že cestou je pre istotu k dispozícii aj servis.

Podľa slov technického riaditeľa Miroslava Kolára sa v Spišskej Novej Vsi zišli najstaršie autá, ktorých rok výroby siaha až do 20. rokov minulého storočia. „Obdivovať môžete napríklad bugaty, ktoré je na Slovensku veľmi málo vidieť, staré jaguáre, bentley či autá značky Rolls-Royce“ vymenoval. Ako doplnil, každé jedno auto má svoju históriu a čaro a pre jeho majiteľa je určite výnimočné.

Aké kúsky zaparkovali pred budovou Reduty v Spišskej Novej Vsi si môžete pozrieť v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

V Spišskej ľudia vyhrnú rukávy a postarajú sa o novinky: Hmyzí hotel aj posedenie zo starých pneumatík!

Čo ponúkne jún v Spišskej? 10 podujatí, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti

FOTOGALÉRIA: Do Spišskej zavítali nádherné veterány
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM