Rôzne

Veková rekordérka medzi pacientmi v Spišskej: 8-ročnému dievčatku namerali vyše 2 promile!

Alkohol je stále problémom veľkého počtu ľudí, a do styku s ním, či už pravidelne, alebo príležitostne prichádzajú aj mladiství, či dokonca deti. Zisťovali sme, ako to vyzerá s mladistvými v Spišskej tento rok, ale aj to, aké rekordy doteraz nemocnica zaznamenala.

Ilustračný obrázok k článku Veková rekordérka medzi pacientmi v Spišskej: 8-ročnému dievčatku namerali vyše 2 promile!
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskonovoveskej nemocnici po požití nadmerného množstva alkoholu, končia nielen dospelí, ale v letnom období často aj tínedžeri či dokonca deti.

Podľa primárky detského oddelenia a námestníčky riaditeľa Renaty Šulákovej, v nemocnici tento rok doposiaľ skončilo osem mladistvých, pričom za celý minulý rok ich bolo 14. Pomer pohlaví je zatiaľ vyrovnaný, hospitalizované boli štyri dievčatá a štyria chlapci.

„Pri intoxikácii ( otrave) alkoholom sú pacienti do 19 rokov pri ohrození životných funkcií hospitalizovaní na detskej JIS, pri zlyhávaní základných životných funkcií na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny,“ vysvetlila primárka. A aké rekordy už v nemocnici v Spišskej Novej Vsi doteraz zaznamenali?

Doteraz najmladšou opitou pacientkou prijatou v novoveskej nemocnici bolo iba osemročné dievča, ktorému namerali 2,18 promile. Tento prípad v Spišskej Novej Vsi zaznamenali pritom len vlani. Celkovým rekordmanom vo výške nameraného alkoholu je doposiaľ sedemnásťročný tínedžer, ktorý mal v krvi 3,66 promile. Pre zaujímavosť, ešte viac mal muž (42), ktorý bol na pohotovosť prijatý pred dvoma rokmi so 4 promile.

Čítajte tiež:

Kalkulačka alkoholu – výpočet promile v krvi

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM