JAB Rôzne

Rekord v spišskonovoveskej nemocnici za posledných desať rokov: Toľkoto detí sa narodilo za rok!

Minulý rok bol u nás bohatý na bábätka. V nemocnici v Spišskej Novej Vsi zaznamenali rekordný počet novorodeniatok za posledných desať rokov. Koľko ich bolo a ktorému pohlaviu patrí pomyselné víťazstvo?

Ilustračný obrázok k článku Rekord v spišskonovoveskej nemocnici za posledných desať rokov: Toľkoto detí sa narodilo za rok!
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď na prvé bábätko roku 2016 v spišsko­novoveskej nemocnici sme museli počkať až do popoludňajších hodín, do dnešného dňa sa narodilo osem ďalších bábätiek. Ako nám prezradil primár gynekologicko –porodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák, minulý rok sa s pôrodmi takpovediac roztrhlo vrece.

„V roku 2015 sme zaznamenali 1297 pôrodov, čo je rekordný počet minimálne za posledných desať rokov,“ ozrejmil primár s tým že dúfa, že tento rok to bude ešte o čosi lepšie.

Z celkového počtu pôrodov si to obe pohlavia rozdelili spravodlivo. O málinko viac v počte 657 prevažovali chlapci. Dievčatiek sa narodilo 652. Len pre zaujímavosť, najmladšia prvorodička mala pätnásť rokov, najstaršia 46.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM