JAB Kultúra

Radšej raz kliknite, aby vám neušli: Novovešťania, takéto pekné akcie u nás prebehnú

Radšej raz kliknúť, ako potom banovať. To platí aj pre tento zoznam. Ide o náš výber podujatí, ktoré sa uskutočnia v Spišskej tento týždeň a ktoré radíme zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Radšej raz kliknite, aby vám neušli: Novovešťania, takéto pekné akcie u nás prebehnú
Zdroj: TASR

To je ohromné, miláčik…

12. marca 2018 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Hneď na začiatku pracovného týždňa si môžete pozrieť komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“. Hru o tom, ako ženu v stredných rokoch opustí manžel a ona sa s tým vysporiada po svojom uvedie Divadlo na opätkoch.

Filmový klub: Rock´n Roll

13. marca 2018 o 19:00, kino Mier

Guillaume Canet (43) žije rozprávkový život. Má všetko, o čom môžu muži len snívať. A potom, priamo počas nakrúcania, mu jeho dvadsaťročná herecká kolegyňa sucho oznámi, že „už nie je rock´n´roll“.

Čo vieš o hviezdach?

14. marca 2018 od 8:30, Multicentrum

Spišské osvetové stredisko v spolupráci so Slovenským technickým múzeom v Spišskej Novej Vsi organizuje každoročne regionálne kolo celoslovenskej vedomostnej súťaže o vesmíre s názvom „Čo vieš o hviezdach?“. Súťaž je určená pre jednotlivcov, všetkých záujemcov o astronómiu zo základných a stredných škôl v okrese Spišská Nová Ves a Gelnica.

Z rozprávky do rozprávky

15. – 16. marca 2018 od 9:00, Spišské divadlo

Detské divadelné kolektívy zo Spiša predstavia verejnosti svoje umenie vo štvrtok a v piatok. Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi v spolupráci so Spišským divadlom pripravilo regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže detskej dramatickej tvorivosti s názvom Z rozprávky do rozprávky 2018. Deti zo Spišskej a okolia odohrajú počas dvoch dní na doskách Spišského divadla sedem predstavení.

Villa Nova Art – vernisáž

15. marca 2018 o 16:30, výstavná miestnosť Spišského osvetového strediska

Regionálna výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby, ktorú organizuje Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi, ponúka priaznivcom výtvarného umenia a návštevníkom výstavy 54 diel od 22 autorov. Vzhľadom na súťažný charakter výstavy, trojčlenná odborná porota hodnotila 75 prihlásených prác. Výsledky sa autori a široká verejnosť dozvedia na slávnostnom otvorení výstavy. Výstavu si môžete pozrieť až do 15. apríla.

Škriepky na korze

16. marca 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Spišské divadlo sa rozhodlo priniesť svojim divákom ďalšiu z Goldoniho lahôdok. Ide o komediálny príbeh z prostredia rybárskeho mestečka Chioggia, kde kedysi sám Goldoni pracoval. V tejto výbornej komédii nie je núdza o šťavnaté susedské zvady, mužskú i ženskú žiarlivosť, ale aj o hromadu lásky. Samozrejme všetko je to výdatne okorenené ostrým talianskym temperamentom.

Kino.doc.

17. marca 2018 o 18:00, čajovňa Alchýmka

V sobotu podvečer bude v spišskonovoveskej čajovni pripravený nový cyklus dokumentárnych filmov. Tentokrát účastníkom podujatia budú predstavené témy a udalosti, ktoré hýbu spoločnosťou.

Tri prasiatka a vlk

18. marca 2018 o 16:00, Spišské divadlo

O troch prasiatkach nielen pre deti, ale aj pre ich rodičov. Ľudová rozprávka trochu inak, plná napätia, dobrodružstiev a pesničiek. Klasická krochkajúca rozprávka o troch ružových pupkáčoch – Ňafovi, Nifkovi a Ňufke, ktorí na vlastnej prasiatkovskej koži pocítia, že postaviť si domček je oveľa dôležitejšie, ako napchávať sa žaluďmi a leňošiť. Taktiež im ich kvíkajúce srdiečko našepká, ako zvíťaziť nad pažravým Vĺčkom – Tĺčkom. A prekvapenie na záver – príde i Zajko!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM