JAB Rôzne

Pstruhová sezóna začala: Takéto úlovky nachytali v prvý deň rybári na Spiši, FOTO

Po niekoľkomesačnej prestávke sa milovníci rybárčenia nevedeli dočkať 16.apríla. V tento deň totiž oficiálne odštartovala pstruhová sezóna. V Spišských Vlachoch sa stretla skoro stovka rybárov, rôznych vekových kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Pstruhová sezóna začala: Takéto úlovky nachytali v prvý deň rybári na Spiši, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Viete si predstaviť vstávať o piatej ráno a ísť na ryby. Pre nadšencov rybárčenia nič nezvyčajné. Na rybníku v Spišských Vlachoch – zvanom Zahurawood – sa stretlo približne osemdesiat rybárov, aby zahájili začiatok pstruhovej sezóny.

Príprava na rybačku

Ako nám prezradili, všetci sa tešili a pripravovali sa na tento deň poctivo. Skontrolovali udice, podberáky, návnady pripravili si občerstvenie pre seba a vyrazili. Niektorí si zobrali dovolenky, iní si odskočili len tak, pred začiatkom práce či školy. „Ja už svoj úlovok mám, tak idem už domov,“ povedala nám jediná rybárka na celom rybníku.

Ako nám vysvetlila, podľa predpisov môže rybár v jeden deň chytiť len štyri kusy, za týždeň 12. My sme boli zvedaví, koľko sa rybárčeniu venuje. „Ryby chytám už piaty rok. A dôvod? Všetci v rodine sú rybári, tak som sa rozhodla to vyskúšať a vôbec neľutujem, je to výborný relax,“ dodala Anna.

Spokojní rybári

Ani dlhoročný rybár Ladislav si nenechal újsť začiatok sezóny. Ako prezradil, rybárčeniu sa venuje viac ako tridsať rokov a jeho najväčší úlovok, čo sa týka pstruhov, meral 48 centimetrov. „Chytil som štyri pstruhy približne za hodinu. Keby tu nebolo toľko rybárov, bolo by to aj skôr,“ skonštatoval s tým, že jeho pstruhy sú určené na nedeľný obed.

Najmladší 12-ročný rybár si odskočil na ryby so svojím otcom zo Spišskej Novej Vsi. „Prišli sme s otcom na ryby. Chytíme a ideme domov, lebo idem do školy,“ prezradil šiestak Dano. Naopak Vlašan Jano si zobral v práci kvôli rybačke dovolenku. Podľa jeho slov sa dôkladne vybavil jedlom a pitím, keďže po iné roky sa mu veľmi nedarilo a strávil pri rybníku celý deň.

„Dnes mi môj úspešný lov nabúrali program. Za hodinu som chytil asi desať kúskov. Tie najkrajšie som si nechal, ostatné som popúšťal naspäť. Môžem ísť teda domov aj s plným ruksakom jedla,“ zasmial sa. Ako to vyzeralo na Zahurawoode v Spišských Vlachoch si môžete pozrieť aj v našej fotogalérii.

Čítajte tiež:

Rybári sa prišli na svoje: Začala sa pstruhová sezóna
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM