Kultúra

Prvýkrát v našom meste: Milovníci animovaných filmov si na tejto akcii prídu na svoje...

Animované filmy už dávno nie sú záležitosťou len pre deti. Dôkazom je aj pripravované podujatie v Spišskej, na ktoré sa môžete tešiť už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Prvýkrát v našom meste: Milovníci animovaných filmov si na tejto akcii prídu na svoje...
Foto: Martin Dubovský

Priaznivci kinematografie a nadšenci animovanej tvorby si prídu na svoje už tento štvrtok podvečer. V Spišskej sa totižto chystá premiéra podujatia pod názvom Kino Fest Anča.

Ako nám priblížil organizátor akcie Martin Makara, animovaný film zažíva predovšetkým v poslednom desaťročí významný rozvoj, ako po stránke technologickej, tak i z pohľadu záujmu diváckej verejnosti a vo väčších mestách sú bežné filmové premietania alebo celé festivaly zamerané výhradne na animované či krátkometrážne fil­my.

„Keďže v Spišskej animovaná tvorba zatiaľ takúto tradíciu nemá, rozhodli sme sa zoznámiť Novovešťanov s aktuálnymi trendami v tejto oblasti,“ povedal organizátor.

Dve hodiny animovaných filmov si môžete užiť 10. augusta v čajovni Alchýmka od 18:00 hod.

Podľa slov organizátora, budete mať príležitosť vidieť 10 reprezentantov toho najlepšieho, čo za posledné dva roky vo svete animovaného filmu vzniklo. „V majstrovských krátkych snímkach na malej ploche nasýtených myšlienkami i intenzívnymi emóciami spoznáme rôznorodosť autorských prístupov a vývoja filmového jazyka,“ dodáva s tým, že vítaní sú všetci priaznivci kinematografie, nadšenci animovanej tvorby ale i laickí príležitostní diváci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM