Iné športy

Prvý finálový zápas extraligy majú naše volejbalistky za sebou: Nedopadol však podľa ich predstáv

Ako na hojdačke. Aj takto sa dá nazvať prvý finálový zápas medzi extraligovými volejbalistkami Spišskej Novej Vsi a Slávie EU Bratislava. Naše súperky mali tentokrát navrch.

Ilustračný obrázok k článku Prvý finálový zápas  extraligy majú naše volejbalistky za sebou: Nedopadol však podľa ich predstáv
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko lepší vstup do zápasu mala Spišská Nová Ves, ktorá po dvoch útokoch Povrazníkovej viedla. Domáce volejbalistky však podľa jeho slov postupne pritlačili na servise, zlepšili príjem a obranu a prvý set vyhrali 25:23. „Vydarená koncovka Sláviu povzbudila a pri servise Kosekovej viedli domáce v úvode druhého dejstva 4:0. Slávia predviedla viacero pekných zákrokov v poli, dobre bránila aj na sieti a druhý set vyhrala 25:19,“ povedal Murko.

Ako doplnil, úvod tretieho setu bol vyrovnaný, tesne pred druhým technickým timeoutom však narobila domácim kvalitným servisom problémy Otaševičová a Spišiačky viedli 17:13. Tretí set však napokon vyhrali súperky 25:23 a tým aj celý zápas a ujali sa vedenia vo finále. Ako skonštatoval tréner našich volejbalistiek Ondrej Spišák, Slávia nepodala excelentný výkon, o to viac ho mrzí, že to jeho zverenkyne nedokázali využiť.

„Urobili sme sériu siedmich – ôsmich bodov, ale v priebehu pár sekúnd sme o náskok prišli. V takomto zápase sa to nemôže stávať. Robili sme individuálne chyby, ktoré do finálovej série nepatria. Šanca tu dnes bola, nevyužili sme ju. Je to škoda, ale ideme domov a keď ustrážime individuálne zlyhania, tak je šanca vyrovnať na 1:1," zhodnotil priebeh zápasu tréner.

Finále extraligy žien – 1. zápas:

VK Slávia EU Bratislava – VK Spišská Nová Ves 3:0 – v sérii 1:0

Foto: archív VK SNV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM