JAB Kultúra

Prvý aprílový týždeň v Spišskej: Skočiť môžete aj na tieto podujatia...

Sú pripravené a bola by ich škoda premeškať. V prehľade jediným kliknutím rýchlo zistíte, kam sa môžete vybrať tento týždeň v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Prvý aprílový týždeň v Spišskej: Skočiť môžete aj na tieto podujatia...
Zdroj: Dnes24.sk

Obávaný

3. apríla 2018 o 19:00, kino Mier

Druhá polovica týždňa francúzskeho filmu štartuje životopisným filmom. Jean-Luc Godard, popredný režisér svojej generácie, nakrúca film Číňanka so sedemnásťročnou Anne Wiazemsky – ženou, ktorú miluje a s ktorou sa neskôr ožení. Sú šťastní a zamilovaní, avšak kritika filmu u Godarda vyvolá hlboké pochybnosti. Kríza, ktorou Jean-Luc prechádza, ho zásadne mení.

Norway.today

4. apríla 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V strede týždňa si budete môcť vychutnať aj premiéru milostného romantického príbehu dvoch mladých ľudí, ktorí nakoniec nájdu stratený zmysel života. Divadelná hra Norway.today, ktorú napísal švajčiarsky dramatik s českými koreňmim, bola v rokoch 2003 a 2004 najviac inscenovanou hrou na nemeckých divadelných scénach. Bola preložená do vyše dvadsiatich jazykov a hraná v divadlách po celom svete. Je inšpirovaná skutočnou udalosťou.

Vernisáž výstav 3 v 1

5. apríla 2018 o 17:00, Galéria umelcov Spiša

Konfrontácia predmetov z obdobia biedermeieru s dielami 11 súčasných umelcov voľného spolku C+S inšpirovanými rôznymi aspektmi tohto obdobia. Pokračovanie úspešného cyklu výstav o súčasnej maľbe tentoraz interpretujúci rôzne metódy a metafory abstrakcie v tvorbe siedmich umelcov nastupujúcej generácie. Fotografické projekty o súčasnosti a minulosti iránskeho života a kultúrnej histórie. Vo štvrtok popoludní je pripravená vernisáž výstav „3v1“. O Hudobný program sa postará ZUŠ J. Fabiniho.

Môj syn

5. apríla 2018 o 19:00, kino Mier

Poslednú snímku v rámci týždňa francúzskeho filmu si budete môcť vychutnať vo štvrtok večer. Julien je celkom pohltený svojou prácou, ktorá ho núti často cestovať. Neustále odchody zapríčinili pred niekoľkými rokmi rozpad jeho manželstva. Raz, keď je znovu na chvíľu doma, nájde na odkazovači správu od svojej bývalej ženy – s plačom mu oznamuje, že sa im počas školského výletu v horách stratil jediný syn. Julien začne po ňom pátrať, nič ho nemôže zastaviť…

Až tri v taňcu na vedermaňcu

6. apríla 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V minulosti, no i v súčasnosti, v každej dedine boli a sú muži, ktorým máloktorá dievka – a veru aj nejedna žena – dokázala odolať. A najhoršie, čo sa takému mladému playboyovi môže stať je, že sa zaľúbi… Autor zasadil svoj komediálny príbeh – Až tri v taňcu na Vidermaňcu – do spišskej dediny tridsiatych rokov dvadsiateho storočia, v ktorom chce búrať mýtus o „čistej dedine“ a „skazenom meste.“ Ľúbostný trojuholník zo Sepešoviec poprepletaný humornými dialógmi v spišskom nárečí je pripravený na piatok večer.

Ja chlapec chudobný

6. apríla 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

V prvý aprílový týždeň si prídu na svoje aj milovníci ľudoviek. V kultúrnom dome na sídlisku Mier je pripravený koncert Ľudovej hudby Štefana Cínu s uvedením nového CD „Ja chlapec chudobný.“

Diecézne stretnutie mládeže

7. apríla 2018 od 10:00, Športová hala

Diecézne stretnutie mládeže bude tento rok v meste Spišská Nová Ves už najbližšiu sobotu. Slovom povzbudí Andrej Darmo a šesťhodinové stretnutie zakončí modlitba sv. ruženca a sv. omšou s otcom biskupom Štefanom vo farskom kostole.

Rozprávkový bicykel

8. apríla 2018 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Zuza Kladivková na rozprávkovom bicykli putuje svetom. Rozpráva deťom príbeh o tom, čo zažila v krajine Dopravných pravidiel. Interaktívnu divadelnú hru, pri ktorej sa deti prostredníctvom prvkov matematiky, slovenčiny, logopédie či rytmiky naučia základné dopravné pravidlá aj to, ako sa správať s bicyklom na ceste alebo v autobuse. Po predstavení je pripravený animačný program.

Kráska a netvor

8. apríla 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh nevinného dievčaťa menom Bianka, ktoré sa dostane do zakliateho zámku, kde vládne ohavný netvor. Netvor jej však neublíži. Jedinou jeho podmienkou je, že dievča nesmie uzrieť jeho podobu. Bianka privolí a postupne si na spoločnosť netvora zvykne. Dokonca si ho i obľúbi. Jedného dňa však zbadá netvorovu tvár v zrkadle…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM