Kultúra

PROGRAM kina v spišskom Ster Century Cinemas: Tieto filmové lahôdky si môžete vychutnať v týchto dňoch

Už v tieto dni sa premieta na filmových plátnach veľa dobrých snímkov. Ster Centruy Cinemas v Spišskej Novej Vsi nie je výnimkou. Prezrite si ponuku, je naozaj z čoho vyberať.

Ilustračný obrázok k článku PROGRAM kina v spišskom Ster Century Cinemas: Tieto filmové lahôdky si môžete vychutnať v týchto dňoch
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Orol Eddie

https://www.youtube.com/watch?…

Film o najslávnejšom skokanovi na lyžiach v histórii Veľkej Británie – Michaelovi Edwardsovi, známom ako „Orol Eddie“. Film vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie „nikdy to nevzdať”. Poukazuje na trpezlivosť a vytrvalosť v zdolávaní prekážok, a to nielen tých vonkajších, ale aj tých, ktoré máme ukryté v našom vnútri… Film oslavuje ľudského ducha a ukazuje divákom, že nie je potrebné byť silou mocou lepší ako ostatní, ale že je dôležitejšie byť lepšími, ako sme boli.

Teória tigra

https://www.youtube.com/watch?…

Aj skrotení muži môžu zdivočieť. Veterinár Jan (Jiří Bartoška) má toho akurát tak dosť. Poslednou kvapkou v mori je smrť svokra, ktorému tiež došli sily a trpezlivosť. Babička (Iva Janžurová) totiž vždy rozhodovala o jeho živote, starobe, a nakonec ešte aj o tom, ako a kde bude pochovaný. Nerešpektovala žiadne jeho priania a túžby, v dobrej viere, že ona sama vždy a lepšie ako on vie, čo je pre neho najlepšie. A tak sa, na jeho nešťastie, o neho starala podľa svojej predstavy o jeho šťastí.

Moja tučná grécka svadba 2

https://www.youtube.com/watch?…

Toula, Ian a celé ich rozvetvené príbuzenstvo sa vracajú v pokračovaní jednej z najúspešnejších romantických komédií všetkých čias. Tety, strýkovia, babky, dedkovia, netere, synovci, vnúčatá a ďalší členovia tejto obrovskej bláznivej rodiny si spolu s filmovými divákmi užijú ešte viac skvelej zábavy a dobrého jedla na ďalšej veľkej a nezabudnuteľnej gréckej svadbe.

SOMNIA: Zlo nikdy nespí

https://www.youtube.com/watch?…

Režisér Mike Flanagan nakrútil horor Oculus, ktorý zožal veľký úspech na festivale v Sundance. Do jeho nového filmu Somnia: Zlo nikdy nespí obsadil aj zvučné mená ako Kat Bosworth a Thomas Jane. Film je príbehom manželského páru, ktorému sa zabil malý syn. Aby sa s tragédiou lepšie vyrovnali, adoptujú si malého chlapca. Ale veľmi rýchlo zistia, že to bola veľká chyba. Nový syn má totiž zvláštnu a nevyspytateľnú schopnosť. Čokoľvek sa mu sníva, to sa v realite skutočne objaví.

Čarodejnice

https://www.youtube.com/watch?…

Jeden z najoriginál­nejších a najhrôzostraš­nejších hororov za posledné roky. Takúto lichotivú nálepku si nesie Čarodejnica režiséra Davida Eggersa, ktorú každý, kdo mal tú česť vidieť ju, popisuje ako nezabudnuteľný zážitok. Ak si myslíte, že ste odkojení Perníkovou chalúpkou a tým pádom pripravený na všetko, mýlite sa.

Kniha džunglí

https://www.youtube.com/watch?…

Mladý indický chlapec je po útoku chromého tigra Šer Chána na jeho rodičov od nich oddelený a náhodou natrafí v džungli Síoni (Madhjapradéš) na vlčiu rodinu, ktorá ho pod vedením vlčice Rakši spoločne so svojimi mláďatami vychová. Vlci ho pomenujú Maugli a postupne sa učí všetky schopnosti pre potrebu prežitia v džungli. Po nejakom čase, aby získal uznanie, je ako ostatné mláďatá predvedený celej vlčej svorke. Potom ako sa za neho prihovorí medveď Balú a panter Bagíra ho do svorky prijmú. Pretože hlavný vlk Akela je už starý a slabý, sa Šer Chánovi, ktorý si na chlapca neústupne robí nároky, podarí presvedčiť čím ďalej tým viac vlkov až pokým svorka bez vodcu a disciplíny Mauglího vylúči. Varovanému a zbraňou ohňa, pred ktorou zvieratá utekajú, obdarenému Mauglimu sa podarí zabrániť aby ho vlci a Šer Chán napadli. Nakoľko ho presvedčili o tom že je človek, Maugli opúšťa džungľu a vracia s k ľuďom.

Pat & Mat vo filme

https://www.youtube.com/watch?…

Známi nešikovníci v roku 2016 oslavujú 40 rokov od svojho vzniku, a hoci sa na striebornom plátne ešte nepredviedli, pre domácich majstrov ich kalibru to predsa nemôže byť problém. Obzvlášť, keď majú na pôde škatule plné filmov a pod schodmi premietačku, na ktoré fanúšikom svoje príhody radi odpromítajú … Neboli by to ale oni, keby sa nestretli s celou radou nástrah. A tak sa tentoraz stretnú so zákerným kaktusom, suchým stromom alebo sa rozhodnú „zvelebiť“ svoj príbytok originálnymi úpravami. A keďže sme v 21. storočí a všade sa propaguje zdravý štýl života, aj „ajeťáci“ sa pokúsia dostať do kondície pretiahnutím svojich tiel na rotopede. Ako sa im to podarí?

Program a časy premietaní nájdete v našom kalendári podujatí.

Zdroj: Ster Century Cinemas
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM