Miroslav Pomajdík Správy

Problémy s opilcami v Spišskej: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!

Tak, ako väčšina miest, aj Spišská Nová Ves rieši problémy s opilcami. Najčastejšie musí polícia zasahovať pri podnapitých občanoch v noci, keď alkoholu často holdujú aj mladiství.

Ilustračný obrázok k článku Problémy s opilcami v Spišskej: Najhoršia situácia je cez víkendy, pijú aj mladí!
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi sa stretávajú policajti počas služby s asociálmi a taktiež, žiaľ, aj s mládežou, ktorá to vie v piatok večer a cez víkend s alkoholom poriadne prehnať.

Priestupky sa nezvyšujú

Ako nás informovali z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi ( OR PZ ), situácia v našom meste v súvislosti s priestupkami páchanými mládežou sa nevymyká priemeru za posledné roky.

„V tomto roku bolo zaistených celkovo 53 osôb, kde z uvedeného počtu bolo 23 mladistvých, títo boli zaistení pri páchaní priestupkov v súvislosti s rušením nočného pokoja a narušovaním verejného poriadku v meste Spišská Nová Ves. Samozrejme v tejto súvislosti bolo vyhodnocované aj požívania alkoholu,” povedal nám riaditeľ OR PZ v Spišskej Novej Vsi Jaroslav Dulík.

Najrizikovejšie sú letné prázdniny a víkendy

Polícia v tomto roku vykonala aj niekoľko kontrol v baroch, krčmách a pohostinstvách, zameraných na podávanie alkoholických nápojov mladistvým. Výraznejšie problémy s podnapitými občanmi a mladistvými zaznamenáva polícia hlavne počas letných prázdnin a víkendov, čo sa odráža aj v nasadení zvýšeného počtu policajných hliadok.

„Počas Spišských trhov však boli aj také prípady, že jednotlivé opité osoby sme po polnoci zobúdzali z trávnika v centre mesta, snažili sa zistiť ich adresu pobytu a vyrozumieť príbuzných z dôvodu, aby sme predišli napr. ujme na zdraví vdýchnutím zvratkov, alebo aby tieto osoby neboli okradnuté o to posledné, čo pri sebe mali,” doplnil Jaroslav Dulík.

Zvýšený dohľad okolo prevádzok

Muži zákona sa v zvýšenej miere zameriavajú na okolie prevádzok v centre mesta. Ako doplnili, je to z dôvodov prípadných sťažností občanov v súvislosti s rôznymi kultúrnymi podujatiami, návštevníkov mesta, ktorí by mohli negatívne vnímať bezpečnostnú situáciu, alebo hodnotiť mesto a samozrejme aj jednotlivé sídliská v rámci ktorých sú otvorené pohostinstvá.

„Otázka rizikovosti nás síce zaujíma, ale vyslovene rizikové miesto čo sa týka trestnej činnosti, alebo priestupkov z pohľadu ich početnosti, závažnosti a následkov v tomto smere neevidujeme. Samozrejme jednotliví občania môžu tento stav chápať z hľadiska subjektívnych pocitov, vychádzame však z komplexných analýz za mesto Spišská Nová Ves,“ uzavrel riaditeľ Dulík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM