JAB Rôzne

Problém s nezodpovednými psíčkarmi trápi aj radnicu: V boji proti znečisťovaniu mesta zvýšili kontroly mestskej polície

Obyvatelia Spišskej sa rozdelili na dva tábory. Na tých ktorí majú radi psi a na tých, ktorí ich nemusia. Všetko je však o ľuďoch a ich zodpovednosti.

Ilustračný obrázok k článku Problém s nezodpovednými psíčkarmi trápi aj radnicu: V boji proti znečisťovaniu mesta zvýšili kontroly mestskej polície
Zdroj: Dnes24.sk

Priniesli sme vám reportáž o nezvyčajnej prechádzke pána Cehlára s rodinou v centre mesta. Článok vyvolal medzi čitateľmi búrlivú reakciu. Problém s nezodpovednými majiteľmi psov trápi aj radnicu.

Podľa slov primátora mesta Spišská Nová Ves Jána Volného zamestnanci mesta čistia celé mesto pravidelne. „Momentálne sa čistia okrajové časti mesta, ale nedá sa upratať celé mesto za dva dni,“ vyjadril sa primátor s tým, že je vypracovaný harmonogram podľa ktorého v čistiacich prácach postupujú.

Podľa jeho slov bude námestie upratané o týždeň, ale to, že tam už nikto nenájde žiadny psí exkrement sa ovplyvniť nedá. „Mesto nemôže zakázať vstup ľuďom so psom do centra mesta. Chápem, že ani majiteľ psa nemôže za to, keď tam pes vykoná potrebu, no je jeho povinnosťou to za svojím psom upratať. Aj napriek pravidelným kontrolám mestskou políciou je problém prichytiť majiteľa psa. Bohužiaľ toto je vizitka ľudí,“ doplnil Volný.

Mestská polícia od minulého roku zvýšila počet kontrol majiteľov psov a pravidelne vykonáva kontroly nie len v samotnom centre, ale aj vo všetkých častiach mesta. Ako upozornil zástupca náčelníka mestskej polície Andrej Boroň v zmysle zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov môže byť nezodpovednému majiteľovi psa uložená pokuta až do výšky 65 eur. Niektorých majiteľov psov, to však ako sa zdá zatiaľ neodradilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM