JAB Kultúra

Priehrštie tipov na tento víkend v Spišskej: Tu by ste nemali chýbať...

K víkendu relax jednoducho patrí. Môžete si ho dopriať aj na podujatiach, ktoré prebehnú v Spišskej. Prinášame vám hneď niekoľko zaujímavých tipov.

Ilustračný obrázok k článku Priehrštie tipov na tento víkend v Spišskej: Tu by ste nemali chýbať...
Zdroj: Dnes24.sk

Spišské trhy

15. – 16. júla 2017, centrum mesta

62. ročník tradičných Spišských trhov odštartoval už vo štvrtok a v jarmočnej atmosfére sa bude ešte niesť aj víkend. V centre Spišskej čaká na návštevníkov i domácich takmer 500 stánkov a cez 50 kolotočov a atrakcií. Súčasťou trhov je aj zaujímavý kultúrny program.

Memoriál Alexandra Nagya

15. júla 2017, od 9.00 na futbalovom štadióne

Hneď na úvod víkendu si prídu na svoje milovníci futbalu. V sobotu sa bude konať na futbalovom štadióne v Spišskej Novej Vsi 7. ročník memoriálu A. Nagya vo futbale bývalých hráčov. Okrem FK Spišská Nová Ves sa turnaja zúčastnia bývalí futbalisti Popradu, Michaloviec aj Nowy Sacz (Poľsko).

Spiš Expo

15. – 16. júla 2017 zimný štadión

Každoročnou súčasťou Spišských trhov sú aj Spišské výstavné trhy. Tentokrát okrem iného oslavujú aj svoje okrúhle jubileum, čím sa stali najstaršími výstavnými trhmi na Slovensku. 50. ročník výstavných trhov ponúka niekoľko tematických sekcií, ako sú – Postav dom, Domov a vkus, Domov a žena, Dvor a záhrada a Auto-paráda. 50. ročník Spišských výstavných trhov môžete navštíviť počas víkendu v sobotu od 10:00 do 19:00 hodiny, v nedeľu do 14:00 hod.

Výstava kaktusov

15. – 16. júla 2017, Dom Matice slovenskej

Počas trhov si prídu na svoje aj pestovatelia kaktusov, iných sukulentov a bonsajov. V Dome Matice slovenskej sa koná už 22. ročník tejto zaujímavej výstavy. Počas výstavy bude zabezpečený predaj prebytkov a poradenská služba v oblasti pestovania rastlín. Pokochať sa či získať cenné rady môžete prísť v sobotu od 9.00 do 17.00 hodiny, v nedeľu do 13.00.

Autá 3

16. júla 2017, o 17:00. kino Mier

Legendárny pretekár Blesk McQueen z ničoho nič zistí, že ho nová generácia pretekárskych áut poslala mimo závodnú dráhu, ktorú nadovšetko miluje. Späť do hry mu môže pomôcť iba mladá automechanička Cruz Ramirezová, ktorá však sama pomýšľa na víťazstvo a inšpirácie od Doktora Hudsona Horneta. Slávny pretekár s číslom 95 musí v Zlatom piestu všetkým dokázať, že nepatrí do starého železa. Animovaný rodinný film si môžete pozrieť v nedeľu popoludní v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM