JAB Rôzne

Pri Spišskej otvorili unikát celého kraja: Prvý jarmok, na ktorý môžete zájsť počas celého roka!

Prvý jarmok v našom kraji, na ktorý môžete zavítať počas celého roka. Takáto rarita vás privíta len na skok od Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Pri Spišskej otvorili unikát celého kraja: Prvý jarmok, na ktorý môžete zájsť počas celého roka!
Zdroj: Levočský Kreatívny Spolok

V susednej Levoči sa konal v mesiaci máj jarmok. Na tom by však nebolo nič zvláštne, až na to, že daný jarmok ešte stále neskončil. Ide totižto o celoročný jarmok.

Ten zastrešuje Levočský kreatívny spolok. Ako nám prezradila predsedníčka občianskeho združenia Zuzana Kamenická, takéto jarmoky sú podľa jej slov v zahraničí bežné. „Na Slovensku som o takom však ešte nepočula, takže minimálne v našom kraji sme prví,“ povedala.

Celoročný jarmok prebieha na prízemí historickej budovy Radnice a to každý deň okrem pondelka. Pre návštevníkov je k dispozícii od 10.00 do 19.00 hod. Ako však upozornila je možné, že sa otváracie hodiny budú po skončení sezóny meniť.

A čo si na mieste môžete napríklad zadovážiť? Takmer štyridsať remeselníkov ponúka košíky, keramiku, mydlá, obrazy, rôzne dekoratívne a úžitkové ručne vyrábané predmety. „Keďže sa snažíme prezentovať Levoču a celý región návštevníci tu nájdu aj knihy či rôzne CD od autorov z nášho regiónu,“ doplnila Kamenická s tým, že súčasťou jarmoku sú aj expozície umeleckých diel rôznych autorov ako aj hendikepovaných de­tí.

Čo všetko nájdete na celoročnom jarmoku si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Čo sa to bude diať? Spišskou Novou Vsou pôjde ružový pochod

Pôjdete po ulici v Spišskej a zrazu sa vám to stane: V meste môžete zažiť veľmi milé prekvapenie!

VIDEO: V Levoči si môžete užiť celoročný jarmok
1
Galéria
Novinka neďaleko Spišskej: Užiť si môžete celoročný jarmok! FOTO
11
Galéria
Zdroj: Levočský Kreatívny Spolok
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM