Marie Melníková Krimi

Pri Krompachoch horel les

Krompašskí a gelnickí hasiči spolu s dobrovoľníkmi z Richnavy likvidovali veľký požiar lesa v lokalite Jasenovec medzi Krompachmi a Richnavou.

„Požiar vypukol vo štvrtok popoludní a chlapi ho hasili do noci. Aj dnes ráno išla jednotka na miesto požiaru,“ informoval dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov Ladislav Baluch. Uviedol, že horel les na ploche viac ako desať hektárov. Oheň podľa odhadu spôsobil škodu za približne 1 000 eur. Ako uviedol Baluch, k horiacim trávnatým porastom mali aj ďalšie štyri výjazdy. Príčinou vo všetkých prípadoch bolo úmyselné podpaľovanie.

Až 26 výjazdov k horiacim trávam mali hasiči z okresov Košice a Košice-okolie. Ako informoval dôstojník košického operačného strediska hasičov Vojtech Tóth, veľký požiar bol na Bankove, kde sa oheň dostal až do lesa a hasiči ho likvidovali z troch strán. Horelo aj v prímestskej rekreačnej oblasti Anička, v záhradkárskej lokalite Račí potok. Až päť opakovaných výjazdov museli urobiť hasiči k horiacim trávam v okolí Jasova. Trávy horeli aj v Medzeve.

Aj v okresoch Rožňava, Michalovce a Trebišov mali hasiči niekoľko výjazdov k horiacim trávnym porastom.

Zdroj: SITA, ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM