JAB Správy

Prezident Kiska v Spišskej? Nášmu mestu zložil veľký kompliment. Slová, ktoré vás isto potešia!

Na prezidenta Andreja Kisku čakali v Spišskej Novej Vsi aj pracovné povinnosti. Za zatvorenými dverami rokoval s primátorom Jánom Voľným. Zaujímalo nás, o čom diskutovali aj to, aký má prezident vzťah k nášmu mestu.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Kiska v Spišskej? Nášmu mestu zložil veľký kompliment. Slová, ktoré vás isto potešia!
Zdroj: Dnes24.sk

Do Spišskej Novej Vsi zavítal na oficiálnu návštevu prezident Andrej Kiska. Po privítaní vedením mesta sa hlava štátu venovala už vážnejším záležitostiam. Za zatvorenými dverami Kiska rokoval s poprednými predstaviteľmi mes­ta.

Andrej Kiska sa zaujímal o problémy, ktoré trápia naše mesto. Po necelej polhodinke prezradil, čo bolo predmetom rokovaní. „S pánom primátorom sme prebrali otázky, ktoré mesto trápia a tešia a som veľmi rád, že aj v tých kľúčových oblastiach akou je školstvo a zdravotníctvo mesto zaznamenáva progres. Zamestnanosť klesá a potešila ma ja správa, že sa tu chystá prísť nový investor,“ povedal Kiska.

Ako pokračoval, s primátorom sa zhodli na tom, že to čo potrebuje celý tento región je spájanie sa a vedieť Spiš lepšie predať. „Spiš je klenot, ba unikát zo všetkým, čo tu máme. Od Slovenského raja po Spišský hrad. Sú tu krásne historické mestá, akým je aj Spišská Nová Ves. Potrebujeme sa spojiť a Spiš ukázať svetu, aby sa lepšie darilo, nie iba našim mestám, ale aj celej krajine,“ pokračoval prezident.

Na slávnostnom prijatí v obradnej sieni Radnice hlava štátu zložila nášmu mestu veľký kompliment. Prezident uviedol, že Spišská Nová Ves má podľa neho jedno z najkrajších námestí na Slovensku a je jeho obľúbeným mestom, kde trávil neraz čas aj so svojimi deťmi, napríklad v zoologickej záhrade. „Dnes som na návšteve v meste Spišská Nová Ves. Ako rodák zo Spiša, ako Popradčan, bol som v Spišskej veľmi často a veľmi rád som sem chodieval. Veľmi ma teší, že teraz ako prezident som mohol sem opäť zavítať aj na oficiálnu návštevu,“ uzavrel s úsmevom.

Môže vás zaujímať:

Prezident Andrej Kiska zavítal do Spišskej Novej Vsi
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM