Lucia Lauková Správy

Prezident Kiska navštívil v Spišskej Novej Vsi rodiny s neľahkým osudom

Hlava štátu pozvala na vianočný obed tri rodiny zo Spiša. Išlo o ľudí, ktorí bojujú s rakovinou, alebo prišli o jedného z rodičov.

Ilustračný obrázok k článku Prezident Kiska navštívil v Spišskej Novej Vsi rodiny s neľahkým osudom
7
Galéria
Zdroj: TASR

Prezident SR Andrej Kiska absolvoval v nedeľu v Spišskej Novej Vsi vianočný obed s tromi rodinami v núdzi zo Spiša. Išlo o ľudí, ktorí bojujú s rakovinou, alebo prišli o jedného z rodičov.

„Žiaľ, nie každá rodina má to šťastie, aby zasadla za rodinný stôl úplná. Nie každá rodina má to šťastie, aby zasadla za stôl v plnom zdraví. Mnohé rodiny prechádzajú veľmi ťažkým obdobím aj v období vianočných sviatkov. Žiaľ, nie každá rodina si sadne za vianočný stôl, pri ktorom je toho dostatok. Sú rodiny, ktoré trpia obrovskou chudobou,“ povedal po obede s rodinami Kiska.

Podľa jeho slov sú Vianoce a nielen Vianoce obdobím, kedy by sme mali myslieť na tých, ktorí toľko šťastia v živote nemajú a pomáhať im.

Ako povedal, aj jeho rodina prešla tento rok svojou vlastnou tragédiou, kedy im zomrel manželkin brat. „Prvýkrát tento rok nebudeme sedieť všetci za jedným stolom. Dnešný štedrovečerný prípitok bude určite o slzách, spomienkach a bude o tom, aby sme si vážili rodiny, aby sme si vážili každý deň, kedy môžeme byť so svojimi najbližšími, pretože nikdy nikto z nás nevie, čo nás čaká v najbližšom roku, mesiaci alebo týždni,“ doplnil prezident.

Jana Cerková s manželom, ktorí prijali pozvanie na obed, sú onkologickí pacienti. „Ja som po liečbe, manžel momentálne v liečbe a je pre nás česť, že nás pán prezident pozval. Veľmi sa tešíme, veď Vianoce sú o tom, aby sme boli všetci spolu, to je najdôležitejšie,“ povedala Cerková.

Pri chorobe človek podľa nej prehodnotí všetky hodnoty, a to, čo bolo podstatné, už nie je dôležité. "V podstate je dôležité to, aby ste žili, prežili, vyzdraveli a boli šťastní,“ doplnila.

Jaroslav Budzák sa so synom Jozefom stretol s prezidentom osobne prvýkrát. „Vážime si to, že sme sa tu dostali. Mali sme problémy, manželka zomrela, potom syn mal problémy, ja som absolvoval operáciu hlavy, osud sa s nami zahráva, ale je to už lepšie,“ dodal.

V galérii si pozrite fotografie z prezidentskej návštevy!

Prezident Kiska navštívil v Spišskej Novej Vsi rodiny s neľahkým osudom
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM