JAB Rôzne

Premostenie v novoveskej zoo je už hotové: Prinášame vám prvé fotky priamo z miesta

Zaujímavá novinka v spišskonovoveskej zoo je už na svete. Nový most totiž už stojí. Pozrite si, ako to na mieste vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Premostenie v novoveskej zoo je už hotové: Prinášame vám prvé fotky priamo z miesta
6
Galéria

Hoci zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi je momentálne zatvorená a pre návštevníkov je otvorený len pavilón Aquaterra, ktorý je otvorený celoročne, v jej areáli prebehla veľká zmena. V novej sezóne je tak pre návštevníkov pripravený nový most ponad jazero, ktorý je už hotový.

Premostenie vyšlo zoologickú záhradu podľa slov riaditeľky Jany Dzurikovej 57-tisíc eur a bolo financované z troch zdrojov.
„Okrem vlastných financií na nový most prispelo aj mesto Spišská Nová Ves a Krajská organizácia cestovného ruchu v Košiciach,“ povedala.

Nový most spája oba brehy jazera a časť zoo s pavilónom Aquaterra. Na polovici ostrovčeka, ktorým nový most prechádza, bude vytvorený takzvaný Ostrov lemurov. Ako nám riaditeľka prezradila, troch už v zoologickej záhrade majú, ďalší štyria by mali pribudnúť už tento mesiac. „Jedného dovezieme z Maďarska, troch z Česka,“ ozrejmila s tým, že druhá časť bude slúžiť vodnému vtáctvu na hniezdenie. Návštevníci tak v nasledujúcej sezóne budú mať možnosť ostrovom prechádzať a pozorovať zvieratá z bezprostrednej blízkosti.

Ako doplnila Jana Dzuriková, v súvislosti s novým mostom ich čakajú už len záhradnícke úpravy a osadenie elektrického ohradníka. Tieto práce sa budú realizovať na jar. Sezóna v novoveskej zoo začína 20. apríla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

PRVÉ FOTKY: Zoo v Spišskej sa už pýši novým mostom ponad jazero
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM