JAB Rôzne

Premiéra prvákov na novoveskom gymnáziu: Takto prežívali svoj deň D!

Prázdniny sa skočili a študenti sa vrátili do svojich škôl. Boli medzi nimi aj stovky prvákov, ktorí svojich nových spolužiakov uvideli vôbec po prvýkrát. Zavítali sme medzi nich a to konkrétne do oranžového gymnázia na Školskej.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra prvákov na novoveskom gymnáziu: Takto prežívali svoj deň D!
Zdroj: Dnes24.sk

Školský dvor gymnázia na Školskej sa začal napĺňať študentmi už pred ôsmou hodinou. Všetkých žiakov privítal a nový školský rok slávnostne otvoril riaditeľ gymnázia Jozef Kačenga s nádejou, že prázdniny boli dostatočne dlhé na to, aby si každý oddýchol. Okrem pevného zdravia a chuti do učenia poprial hlavne prvákom veľa zážitkov a krásnych dní na novej škole.

Zmiešané pocity

Na gymnázium nastúpilo 145 prvákov. My sme boli zvedaví, čo prežívajú a na čo sa najviac tešili. „Bolí ma žalúdok, nemôžem nič jesť ani piť a som veľmi nervózna," prezradila prváčka Veronika. Okrem nervozity sa do školy tešila hlavne na nový kolektív a učenie.

Prvákovi Richardovi robilo najväčší problém ranné vstávanie, no slnko a modrá obloha mu sa podľa jeho slov náladu zlepšilI a je plný očakávaní z novej školy. Tí hladnejší prváci nám prezradili, že sa tešia hlavne na obedy, lebo počuli od kamarátov, že sa na škole dobre varí.

Dievčenský kolektív z tanečnej skupiny BDS dopĺňal aj ich kamarát a spolutanečník Daniel. Podľa slov báb, pocity sú zmiešané, ale najväčšiu radosť majú z toho, že sú všetci spolužiaci, keďže sa poznajú už niekoľko rokov. „Všetci chceme ísť na vysokú školu, preto si myslíme, že toto gymnázium bolo pre nás najlepšou voľbou," dodala Sima.

Nová angličtinárka

No nielen gymnazisti zasadli do lavíc na novej škole po prvýkrát. Aj pedagogický kolektív rozšíril svoje rady o nových kolegov. Zaujímali nás aj pocity novej učiteľky angličtiny Janky Zajacovej Rozmušovej. „Moje pocity sú zatiaľ veľmi dobré a pozitívne. Veľmi som sa tešila na novú školu aj na študentov,“ povedala pani angličtinárka s tým, že má rada nové výzvy a toto je jedna z nich.

S učením skúseností síce má, ale nás zaujímalo, či mala pred nástupom do novej školy nejaké obavy a či sa na dnešný deň aj špeciálne pripravovala? „Zo školy som obavy nemala. Mám strach skôr o to, ako to zvládne doma môj 10– mesačný syn. Príprava prebiehala tak, asi ako u každej ženy. Pár minút pred zrkadlom a hotovo,“ zasmiala sa nová učiteľka.

Ako to vyzeralo na novoveskom gymnáziu v prvý školský deň si môžete pozrieť v našej galérii.

Prvý školský deň na oranžovom gymnáziu v Spišskej Novej Vsi
30
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM