JAB Samospráva

Prehovorili novozvolení poslanci: Akram, Kaľavská a Kačenga prezradili svoje plány!

Z 19 poslancov budeme mať v novom volebnom období až 11 nových mien. Oslovili sme niektorých kandidátov, ktorých ste si zvolili do mestského zastupiteľstva. Dvaja z nich sú už ostrieľaní, v jednom prípade ide o úplne novú tvár nášho mestského parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Prehovorili novozvolení poslanci: Akram, Kaľavská a Kačenga prezradili svoje plány!
Zdroj: TASR

Vo volebnom obvode číslo 2 – Sever získal 1903 hlasov, čo bolo v tomto obvode najviac. Do mestského parlamentu tak už tretie volebné obdobie zasadne riaditeľ jazykovej školy Adnan Akram. „V prvom rade by som chcel poďakovať za každý jeden hlas. Stanovil som si vysoké ciele, ale v živote by ma nenapadlo, že budem mať takéto čísla,“ reagoval po voľbách Akram.

K jeho plánom v treťom volebnom období je naďalej zveľaďovať sídlisko Západ. ,,Chcem pokračovať s prácou v prospech všetkých občanov tohto mesta a obzvlášť na sídlisku Západ, kde verím, že budem naďalej šéfovať výboru. Mojou snahou bude nájsť konsenzus v zastupiteľstve, aby sme nachádzali riešenia, ktoré budú čo najlepšie slúžiť občanom,“ vyjadril sa. A ako strávil volebný deň či noc? „Volebný deň a volebnú noc som strávil s deťmi a priateľmi. Celá atmosféra bola pohodová,“ uzavrel.

Nové podnety a nápady pre sídlisko Mier

Presne 1761 hlasov získal od voličov Jozef Kačenga z volebného obvodu číslo 1 – Juh bol celkovo na treťom mieste. Do zastupiteľstva sa dostal po druhýkrát. „Som rád, že voľby sú už za nami a že môžeme v pokoji pokračovať vo svojej práci pre naše mesto. Je asi predčasné hovoriť o prerozdelení kompetencií, ale ja by som rád pokračoval v tom, čo som začal. Určite v práci pre sídlisko Mier, kde nás čaká ešte veľa výziev a taktiež pre šport. Určite nechceme meniť to čo je zabehané a dobré, skôr sa pokúsime hľadať nové podnety nové nápady a realizovať ich v praxi,“ povedal pre náš portál.

A aká bola predvolebná kampaň a ako strávil volebnú noc? „Kampaň sme riešili spoločne celý klub, myslím že bola dobrá, nevtieravá a slušná, zameraná na naše výsledky. Nakoniec výsledky volieb sú toho jasným dôkazom a ja ešte raz ďakujem všetkým za prejavenú dôveru. Počet získaných mandátov a hlasov je veľkým záväzkom. Ja osobne sa budem naďalej sústreďovať na seba a nepôjdem cestou ohovárania, osočovania a znevažovania práce iných. Volebnú noc sme strávili spoločne celý klub, chvíľku sme sa potešili z výsledkov a dnes už riadne ďalej pracujeme,“ doplnil Kačenga.

Kaľavská sa chce venovať mladej generácií

V diametrálne odlišnej situácii ako Addan Akram či Jozef Kačenga je nováčik spomedzi poslancov, novopečená riaditeľka gymnázia takzvanej Javorky Mária Kaľavská, ktorá získala vo volebnom obvode číslo jedna 1 298 hlasov. „Bola som dosť prekvapená, ani som tomu nechcela veriť. Som skutočne vďačná za to, že ma toľkí ľudia podporili. Radosť z prejavenej dôvery však hneď ráno doplnil silný pocit zodpovednosti. Dôvera ľudí vás zaväzuje k tomu, aby ste ich nesklamal. A ja verím, že nesklamem,“ vyjadrila sa Kaľavská.

Aké sú najbližšie plány a čomu sa chce venovať nová poslankyňa? „Prvým krokom bude samozrejme spoločné zasadnutie mestského zastupiteľstva. Keďže som nováčik, potrebujem sa detailne oboznámiť so súčasnou situáciou, následne na to pripravíme s kolegami konkrétne stratégie do budúcna. A potom už len budeme pracovať na ich zrealizovaní. Do budúcna sa chcem venovať hlavne mladej generácii a jej potrebám. Okrem toho ma rovnako zaujímajú medzinárodné vzťahy – chcem posilňovať pozíciu mesta na európskej úrovni spoluprácou so zahraničnými partnermi,“ prezradila Mária Kaľavská.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM