Tlačové správy

Prečo je zakladanie firmy v Maďarsku populárne

Optimalizácia firemných nákladov je v súčasnosti veľmi trendy. Hoci by si niektorí mohli myslieť, že ide o pozostatok ekonomickej krízy, práve vďaka zníženiu nákladov dokážete veľmi dobre maximalizovať svoj zisk.

Ilustračný obrázok k článku Prečo je zakladanie firmy v Maďarsku populárne
Zdroj: TASR

Niektorí to riešia nákupom kompatibilných tonerov, iní hľadaním optimálneho počtu zamestnancov, ďalší zase znižovaním nákladov vo výrobe. A potom sú tu ešte onshore a offshore spoločnosti. Aký je medzi nimi rozdiel?

Offshore spoločnosti

Offshore spoločnosti sú také, ktoré majú sídlo v daňových rajoch. Tieto raje dostali svoje meno právom – je tu nulové alebo takmer nulové daňové zaťaženie, čo podnikateľom umožňuje skvelú optimalizáciu nákladov. Štatistiky hovoria o tom, že v offshore krajinách je dokopy až 60 % svetového bohatstva. Medzi najobľúbenejšie offshore krajiny patria Seychely, Panama či Belize.

Onshore spoločnosti

Hlavný rozdiel medzi onshore a offshore spoločnosťami je ten, že onshore firmy majú sídlo v krajinách so štandardným ekonomickým systémom. Žiadne nulové daňové zaťaženie, no ponúkajú zaťaženie oveľa výhodnejšie ako v domácej krajine. Aj preto patrí založenie onshore firmy v Maďarsku, na Cypre či v Luxembursku medzi obľúbené spôsoby optimalizácie nákladov. Tieto krajiny ponúkajú rôzne daňové úľavy, zvýhodnenia alebo spôsoby, ako znížiť náklady.

Aké sú výhody firmy v Maďarsku

Prvou výhodou, s ktorou sa v Maďarsku stretnete, je rýchle a nenáročné založenie spoločnosti. A aké ďalšie výhody vám prináša? Tou najväčšou je, že maďarské firmy majú do určitého obratu zvýhodnenú daňovú sadzbu na úrovni 10 %. A aká je hranica tohto obratu? Až 1,6 milión eur a to nie je vôbec zanedbateľná suma. Chcete sa dozvedieť o možnosti založenia takejto firmy viac? Navštívte stránku Fontionnel.sk, ktorý sa okrem zakladania venujú aj predaju firiem v Maďarsku.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM