JAB Rôzne

Pozrite si ho v obrazoch: V Spišskej oficiálne otvorili prvé centrálne ihrisko

Potešili sa najmä najmenší. Prvé centrálne ihrisko v Spišskej už oficiálne otvorili. Stalo sa tak na sídlisku Mier. Pozrite si ho na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si ho v obrazoch: V Spišskej oficiálne otvorili prvé centrálne ihrisko
18
Galéria

Od pondelka je oficiálne otvorené prvé centrálne ihrisko v Spišskej Novej Vsi, ktoré pribudlo na najväčšom sídlisku mesta – na Mieri. Slávnostne ho v popoludňajších hodinách otvorili predstavitelia Spišskej na čele s primátorom Jánom Volným. Nechýbali ani deti z materskej školy na Nejedlého ulici, ktoré ako prvé aj nové ihrisko vyskúšali.

S výstavbou prvého centrálneho ihriska sa začalo už na jeseň minulého roka a od včera si ho môžu užívať okrem detí z celého sídliska aj deti zo škôlky na Nejedlého ulici, ktoré majú samostatný vchod rovno z dvora materskej školy. „Sme veľmi šťastní, že prvé centrálne ihrisko pripadlo na naše sídlisko a tešíme a aj z toho, že sme ho už aj oficiálne otvorili pretože deti sa už nevedeli dočkať,“ povedal predseda mestského výboru sídliska Jozef Kačenga.

Ako doplnil, okrem kvalitných materiálov oceňuje aj, že v koncepcii výstavby ihrísk sa pamätá i na oplotenie. „Osobne si myslím, že naša spoločnosť ešte nedospela k nejakej prirodzenej kontrole správania sa tak, aby sme neubližovali niekomu inému a niektoré bezpečnostné prvky sú nevyhnutné na to, aby toto ihrisko odovzdané deťom vydržalo čo najdlhšie,“ dodal Kačenga.

Ihrisko stálo podľa slov prednostky mestského úradu Jely Bednárovej viac ako 50 tisíc eur. „Vsadili sme na najkvalitnejšie materiály a prvky, aké sa dajú na Slovensku zohnať, keďže dúfame, že to bude aj vidieť na tom, ako dlho to bude deťom slúžiť,“ uviedla prednostka s tým, že s výstavbou nových centrálnych ihrísk pokračujú aj tento rok. „Na nové centrálne ihriská sa môžu tešiť deti aj na sídlisku Tarča aj sídlisku Západ," dodala Bednárová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Pozrite si, ako vyzerá prvé centrálne ihrisko v Spišskej
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM