JAB Rôzne

POZOR, na Spiši po stretnutiach s medveďmi vydali výstrahu: V TÝCHTO lokalitách buďte ostražití!

Ako sa zdá táto sezóna nepraje len hubárom, ale aj stretnutiam s našou najväčšou šelmou hôr. Mackom sa zapáčilo nie len v lesoch, ale potravu si hľadajú aj pri príbytkoch ľudí. Podľa poľovníkov sú čoraz viac odvážnejšie.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, na Spiši po stretnutiach s medveďmi vydali výstrahu: V TÝCHTO lokalitách buďte ostražití!
Zdroj: Dnes24.sk

Poľovnícke združenie v Spišskej Novej Vsi ll vydalo výstrahu pre všetkých návštevníkov týchto oblastí: Shulerloch, Rittenberg, Ferčekovce, Novoveská Huta, Pod Tepličkou, Podzámčiská, Gretľa, Trubačovec, Babiná, Markušovská dolina a okolie.

Podľa slov poľovného hospodára Jaroslava Mišendu túto výstrahu vydali po viacerých stretnutiach s medveďmi. „Momentálne evidujeme päť medveďov v týchto oblastiach,“ povedal. O jednom odvážlivcovi sme vás informovali prednedávnom. „Ide o 50–60 kilové mláďa, ktoré matka už od seba vyháňa a ono si hľadá potravu,“ vysvetlil. Podľa slov hospodára to však nie je jediný prípad. Stretnutiu tentokrát so 160-kilovým macom sa nevyhol ani poľovník sediaci na posede.

Aj keď by mal byť medveď podľa poľovníkov plachým zvieraťom predsa len varujú. „Za nepredvídaných okolností môže napadnúť človeka. Vlastná ostražitosť pri vstupe do týchto oblastí je nevyhnutá,“ uzavrel poľovný hospodár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM