Rôzne

Poznáte hrdinov Spišskej? Zoznámiť sa s nimi môžete v parku na námestí

Obyvatelia Spišskej si pri prechádzke po meste môžu vychutnať aj zaujímavú výstavu. Tá je inštalovaná pod holým nebom, pri fontáne v parku.

Ilustračný obrázok k článku Poznáte hrdinov Spišskej? Zoznámiť sa s nimi môžete v parku na námestí
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň sa v Spišskej Novej Vsi začala Výstava občianskych združení v parku. Má za cieľ prezentovať lokálne občianske združenia, ich činnosť a zároveň je to návod Novovešťanov, ktorí môžu darovať svoje 2% z daní, aby si vybrali komu. Výstava bude trvať do 15. apríla.

11 občianskych združení

Do výstavy sa zapojilo 11 občianskych združení. Tieto združenia sa venujú hlavne ľudom s nejakým hendikepom, chorobou alebo ľudom, ktorí sa ocitli z rôznych dôvodov v ťažkej situácii či v kríze, ľudom zo sociálne slabšieho prostredia a podobne. Sú to predovšetkým organizácie zamerané na pomoc, záchranu, podporu, či prevenciu.

„Sme organizácia, ktorá sa nikde nechváli a nevystatuje, ale skromne pracuje pre dobro svojich členov. Teší ma, ak ma členovia stretávajú na ulici a v spomienkach mi ďakujú za krásne strávené chvíle, prežité spolu. Je to veľké obohatenie pre obe strany. Vážim si preto Výstavu občianskych združení v parku, že takýmto spôsobom chcete zviditeľniť mravenčiu prácu ľudí, ktorí sa obetujú pre dobro iných,“ povedala Ľudmila Mlynárová, okresná riaditeľka Slovenského zväzu zdravotne postihnutých v Spišskej Novej Vsi.

Novoveskí hrdinovia

„Sme vďační za možnosť prezentovať činnosť OZ SPOSA SNV. Vnímame to ako podporu a možnosť informovať rodičov detí s autizmom, že už aj v našom meste existuje organizácia ktorá sa snaží zlepšiť a skvalitniť postavenie a záujmy týchto detí, a ich rodičov v našej spoločnosti,“ hovorí Jana Kleščová, predsedkyňa OZ SPOSA SNV.

Podľa slov autora projektu a predsedu OZ Život v meste Spišská Nová Ves Tomáša Cehlára išlo o to, aby sa týmto spôsobom trochu zviditeľnili „novoveskí hrdinovia“, ktorí sa venujú ľudom z nášho mesta, ktorí potrebujú nejakú pomoc, poradenstvo a podporu. „Sú to malé organizácie, ktoré častokrát zápasia aj s finančnými problémami, či materiálnymi, a preto verím, že si takto naši ľudia z mesta nájdu cestu k týmto organizáciám a podľa svojich možností im pomôžu. Zároveň verím, že nie každý z nás v Spišskej vie, aké tu máme organizácie a komu pomáhajú. Možno niekto hľadá pomoc a nevie, na koho sa obrátiť. Táto výstavu ho navedie,“ uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM