JAB Správy

Pozitívna novinka z novoveskej nemocnice: Vodičov poteší takmer stovka nových parkovacích miest!

Problém s parkovaním pred nemocnicou je podľa slov hovorcu Tomáša Kráľa vyriešený. Po nových lavičkách totiž pribudlo aj 98 parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Pozitívna novinka z novoveskej nemocnice: Vodičov poteší takmer stovka nových parkovacích miest!
Zdroj: Dnes24.sk

Na jar tohto roku verejnosť upozorňovala na problém s nedostatočnou kapacitou parkovacích miest pred nemocnicou Svet zdravia v Spišskej Novej Vsi. Ako informoval Tomáš Kráľ, hovorca siete regionálnych nemocníc Svet zdravia ide o celoslovenský problém, keďže parkovacia kapacita pôvodne nepočítala s tak hustou individuálnou dopravou.

„Výstavba nových parkovacích plôch je veľmi nákladná a v našich podmienkach bez finančnej návratnosti," povedal hovorca. ,,Napriek týmto okolnostiam sa nám podarilo nájsť lokálne riešenie, ktoré má uspokojiť požiadavky na komfortné a bezpečné parkovanie pred nemocnicou,“do­plnil Kráľ.

Nemocnica Spišská Nová Ves zaviedla od júla vo svojom areáli novú organizáciu parkovania. Cieľom bolo oddeliť parkovanie pacientov a návštevníkov od parkovania zamestnancov, vytvoriť viac parkovacích miest a zvýšiť bezpečnosť na cestných komunikáciách nemocnice.

Vytvorením novej plochy vyhradenej iba na autá zamestnancov sa odľahčilo parkovisko pre verejnosť pred nemocnicou. V areáli tak pribudlo 98 nových parkovacích miest a celková kapacita parkovísk je dnes vyše 200 stojísk, čo postačuje súčasným potrebám. Nemocnica investovala vyše 15 000 € do dopravného značenia a do opráv výtlkov na komunikáciách.

„Sme radi, že pacientom môžeme konečne poskytnúť pohodlné parkovanie pred našou nemocnicou. Už prvé dni ukázali, že aj v ranných hodinách nie je problém nájsť voľné parkovacie miesto. Keďže návštevníci už nemusia parkovať na nevyhovujúcich miestach so zákazom, nová organizácia výrazne zvýšila celkovú bezpečnosť. Rovnako sa zlepšil prístup autom k pracoviskám dialýzy, röntgenu a k nemocničnej lekárni,“ zdôraznil Anton Hanušín, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Spišská Nová Ves.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM