Miroslav Pomajdík Správy

POTVRDENÉ: Do Spišskej sa sťahuje časť úradu splnomocnenca pre Rómov!

Už dlhšie sa uvažovalo o presune pracovníkov Úradu splnomocnenca vlády SR do Spišskej Novej Vsi, dokonca sa hovorilo aj o presťahovaní samotnej kancelárie splnomocnenca Polláka. S návrhom prišlo ministerstvo vnútra, ktoré chce tak dostať úradníkov do oblasti, kde je koncentrácia Rómov najväčšia.

Ilustračný obrázok k článku POTVRDENÉ: Do Spišskej sa sťahuje časť úradu splnomocnenca pre Rómov!
Zdroj: TASR

Po vzájomných rokovaniach dospeli obe strany ku kompromisu a tak do Spišskej Novej Vsi bude presťahovaná časť pracovníkov Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Všetko by sa to malo odohrať už začiatkom budúceho roka.

V dnešnej dobe už pôsobí polovica zamestnancov úradu v regiónoch. Úrad celkovo zamestnáva 50 ľudí. „Pracovisko v Spišskej Novej Vsi bude koordinovať prácu v regiónoch. Úlohou pracoviska bude zbierať informácie a monitorovať situáciu, šíriť informácie smerom ku komunitám, ale aj ku samosprávam a navrhovať opatrenia, ktoré môžu zlepšiť stav v lokalitách. V súčasnosti s ministrom vnútra rokujem o tom, ako bude pracovisko v Spišskej Novej Vsi vyzerať,” informoval splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Peter Pollák.

Časť zamestnancov sa teda presťahuje do Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi. Pre ich účely je vyčlenených 8 kancelárií. Už dlhšiu dobu funguje v našom meste regionálna kancelária úradu splnomocnenca, kde momentálne pracujú štyria úradníci. Ďalšie regionálne pobočky sú v Rimavskej Sobote, Prešove, Košiciach, Nitre a Banskej Bystrici.

Splnomocnenec Peter Poollák sa presťahovaniu časti jeho úradníkov nebráni: „Som za to, aby sa regióny, kde žije väčší počet Rómov personálne posilnili o zamestnancov Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Je však potrebné, aby v Bratislave naďalej pôsobila časť zamestnancov, ktorí komunikujú so štátnymi orgánmi so sídlom v Bratislave pri príprave vládnych politík a koordinovaní finančnej pomoci zo štrukturálnych fondov EÚ,” uzavrel Pollák.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM